PSD, PNL si PC, atac pe PDL

Surse participante la intalnirea liderilor PSD si PNL au declarat ca reprezentantii partidelor din opozitie au stabilit ca, fiecare in parte, sa inceapa procedurile pentru racolarea de parlamentari PDL care sa voteze motiunea de cenzura. Potrivit unor calcule preliminare, PSD, PNL si PC ar mai avea nevoie, dupa excluderea a doi parlamentari UNPR si demisia a doi parlamentari PDL, de inca 21 de voturi pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata. Sursele citate au aratat ca PSD si PNL au mai stabilit sa discute concret despre voturile pro-motiune la o intalnirea viitoare, cand cele doua partide vor face calculele incluzand si potentialii parlamentari PDL care isi vor fi aratat disponibilitatea nu doar sa voteze motiunea de cenzura, ci si sa sustina propunerea guvernamentala avansata de PNL si PSD.Liderii partidelor aflate in Opozitie au mai cazut de acord, miercuri, sa redacteze si sa inainteze impreuna o motiune de cenzura la adresa Guvernului Boc. Crin Antonescu si Victor Ponta au anuntat, la finalul unei intruniri, ca, daca aceasta motiune va trece, PSD-PC si PNL vor constitui un Guvern de criza, cu un premier independent si cu un mandat limitat. Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat  ca premierul guvernului de criza, instalat in cazul in care motiunea de cenzura va trece, va trebui sa isi dea demisia dupa organizarea alegerilor anticipate. La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca, daca motiunea de cenzura va trece, partidele din Opozitie vor forma un guvern de criza, care va avea un mandat limitat, „pana in primavara anului viitor”.”Va fi un guvern cu masuri clare. Am inceput deja sa discutam despre ele”, a spus Ponta, precizand ca printre aceste masuri se numara neimpozitarea pensiilor.

Gabriel VLASE

Gabriel Vlase, deputat: “Partenerii de opozitie au acceptat ideea ca solutia este intoarcerea la popor, prin alegeri anticipate. Orice alta varianta nu este legitima, si prin urmare nu va fi sustinuta. Ce inseamna „guvern de serviciu”: un guvern care sa pregateasca alegerile anticipate si sa adopte o serie de masuri-fulger menite sa corecteze erorile majore comise de actuala putere. Acest guvern nu trebuie sa-si propuna sa construiasca ceva, ci doar sa repare ceea ce a stricat guvernul Basescu-Boc.”


Catalin MARDARE

Catalin Mardare, senator: “Un astfel de Guvern trebuie sa aiba un program, cu un set de masuri care sa dea restartul economiei romanesti: scaderea TVA la 19%, TVA redus pentru produse agro-alimentare, neimpozitarea pensiilor mici, sprijin pentru cei care creeaza locuri de munca, stoparea furtului generalizat declansat de PDL in tara”

Adauga un comentariu

*