Prefectura, luata cu asalt de fermierii bacauani

Aproximativ patru sute de fermieri din judeţul Bacău protestează, joi, în faţa Prefecturii din municipiu, oamenii scandând timp de un sfert de oră „Hoţii” şi „Jos ministrul agriculturii”. Agricultorii mai protestează şi în Braşov, Sibiu şi Timişoara.

Protestatarii, membri ai Asociaţiei judeţene a producătorilor agricoli, ai Asociaţiei judeţene a crescătorilor de ovine şi caprine şi ai Asociaţiei judeţene de crescători de taurine din judeţul Bacău, au mărşăluit de la stadionul municipal până în faţa sediului Prefecturii judeţului, pe care îl vor picheta timp de două ore.

Agricultorii au tălăngi, fluiere, clopote şi vuvuzele şi scandează „Hoţii” şi „Jos ministrul agriculturii”. Ei declară că nu protestează de plăcere, ci pentru că sunt disperaţi.

Laurenţiu Baciu, preşedintele Asociaţiei judeţene a producătorilor agricoli Bacău, a declarat că fermierii doresc elaborarea unei hotărâri de Guvern care să stabilească plăţile la hectar.

„Noi nu vrem pomeni”, a afirmat Baciu.

Agricultorii spun că „s-a vândut ţara” şi că România a ajuns o ţară experimentală şi nu mai reuşesc să plătească pentru a-şi întreţine pâmânul.

La ora transmiterii acestei ştiri, o delegaţie a protestatorilor discută cu prefectul judeţului Bacău, Neculai Olaru.

Aproximativ 30 de reprezentanţi ai agricultorilor protestează în faţa Prefecturii Timiş

Aproximativ 30 de persoane – membri ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli – filiala Timiş şi ai Agrostar – protestează, joi dimineaţă, în faţa Prefecturii Timiş, nemulţumite de procentul mic din bugetul agricol al Uniunii Europene acordat României.

Protestatarii s-au adunat, în jurul orei 10.00, în faţa Prefecturii Timiş, fără a aduce utilaje sau pancarte, dar fluieră, suflă în trompete şi fac zgomot cu tălăngi.

Potrivit liderului Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli – filiala Timiş, Viorel Matei, principala nemulţumire a agricultorilor este legată de faptul că Uniunea Europeană a acordat României doar 0,5 la sută din bugetul agricol pe 2010.

„Vrem prin acest protest să tragem un prim semnal de alarmă, vrem să atragem atenţia celor de la Bruxelles că şi România există şi este una dintre cele mai importante ţări din Uniunea Europeană din punct de vedere agricol. Însă, în acest moment, România, din punctul de vedere al banilor, ocupă ultimul loc din Uniune, cu 0,5 la sută din bugetul agricol”, a spus Matei.

Protestul, la care participă atât membri ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli – filiala Timiş, cât şi ai Agrostar, este programat să dureze până la ora 12.00.

Protest cu 50 de tractoare al agricultorilor braşoveni pe străzile municipiului

Agricultorii din judeţul Braşov protestează, joi, cu 50 de tractoare în coloană, pe principalele străzi ale municipiului, începând cu orele 11.00, alăturându-se astfel colegilor lor din întreaga ţară.

Agricultorii au pornit în coloană cu cele 50 de tractoare de pe strada Dimitrie Anghel din zona cimitirului municipal, iar în jurul orei 11.30 au ajuns în centrul municipiului, trecând prin faţa Prefecturii judeţului, însă să se oprească deoarece nu aveau autorizaţie în acest sens şi ar fi blocat circulaţia în zonă.

Ei sunt însoţiţi de echipaje de jandarmi şi Poliţie.

Liderii de sindicat ai agricultorilor se vor întâlni cu prefectul Braşovului, Ion Gonţea, pentru a-i înmâna o listă cu revendicări.

„Protestul din Braşov face parte din calendarul acţiunilor similare din întreaga ţară, alăturându-se celorlalte 22 de oraşe reşedinţă de judeţ. Dacă măcar o parte din revendicările noastre nu vor fi rezolvate până în 9 septmebrie, când se va desfăşura un miting de proporţii la Bucureşti, va urma un alt miting pe 23 septembrie, când vom bloca vămile şi drumurile naţionale importante din ţară, indiferent de urmări”, a declarat Hotaţiu Raicu, reprezentantul Agrostar Braşov.

Aproximativ o sută de agricultori cu 50 de tractoare participă la un marş prin Sibiu

Aproximativ o sută de agricultori, cu 50 de tractoare, participă, joi, la un marş prin municipiul Sibiu, pornind de la Târgul Obor şi urmând să ajungă la Prefectură, unde vor protesta, până la ora 13.00, faţă de „haosul din agricultură”.

Aproximativ o sută de agricultori din judeţul Sibiu au pornit, cu 50 de tractoare, din apropierea Târgului Obor din municipiul Sibiu, urmând să străbată cu utilajele jumătate de oraş, pentru a ajunge în faţa Prefecturii, pe care o vor picheta.

Utilajele sunt însoţite de mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, iar potrivit poliţiştilor traficul nu va fi deloc blocat în oraş.

Reprezentanţii Federaţiei Agrostar anunţau, miercuri, că aproximativ 15.000 de agricultori, membri ai Agrostar şi ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, vor picheta, joi, prefecturile din 23 de judeţe, cerând demisia ministrului Mihail Dumitru şi susţinerea de către stat a sectoarelor agricol, forestier şi de creştere a animalelor.

Comentarii

  1. VOI URLATI , TIPATI DIN GURA , PE PREFECT IL DOARE-N PULA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu

*