Numărul de concedieri din sectorul public va depăşi, în unele instituţii, pragul convenit iniţial

Numărul de concedieri din sectorul public va depăşi, în unele instituţii, pragul de 25% din totalul angajaţilor fiecărui minister şi instituţie publică, stabilit iniţial, pe baza unor proceduri mai rapide, au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Miniştrii au primit sarcina ca până cel târziu miercuri să finalizeze noile organigrame ale instituţiilot.
Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor să aplice rapid procedurile de restructurare a instituţiilor pe care le conduc şi că acest proces, care va presupune inclusiv concedieri de personal, să fie iniţiat prin ordonanţă de urgenţă (OU), dacă legislaţia permite, au declarat anterior agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

„Premierul le-a cerut miniştrilor să înceapă rapid restructurarea instituţiilor, spunându-le că pot modifica organigrama şi prin ordonanţă de urgenţă, dacă nu este neapărată nevoie de o hotărâre de Guvern”, au spus sursele citate.

Guvernul a decis creşterea TVA de la 19% la 24%, fără a majora şi cota unică de impozitare urmând totodată să ceară Parlamentului să urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor şi recalcularea pensiilor speciale, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Propunerea de majorare a TVA va fi trimisă FMI, care urmează să se reunească cel mai probabil miercuri în board pentru a lua o decizie în privinţa acordării tranşei de împrumut.

Majorarea TVA a fost decisă sâmbătă, dar ordonanţa va fi adoptată într-o nouă şedinţă de guvern, posibil luni.

Guvernul va insista totodată ca Parlamentul să opereze modificările la legile privind reducerea salariilor bugetarilor şi recalcularea pensiilor speciale până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, astfel încât aceste măsuri să poată fi aplicate de la 1 iulie.

Sursa MONEY.RO

Comentarii

  1. Laurentiu Draghici -Onesti a zis:

    Multi dintre bugetari au si bani negri ,cenusii ,de care vreti,de multa vreme,pe langa salarii.Asa ca nu-i plangem pe ei.

Adauga un comentariu

*