Valea Seaca: “Jocurile copilariei” la Scoala 2

Mare forfota la Scoala cu clasele I-IV nr. 2 din comuna Valea-Seaca. Toti elevii din ciclul primar trebaluiesc in scoala si in curtea scolii. Se fac ultimele verificari. Curatenia este la ea acasa. Vineri, 28 mai, vor fi gazdele elevilor din Bacau. Vor veni elevi de la Scoala „Ion Creanga” insotiti de doamna invatatoare Bechenu Maria si elevi de la Scoala „Mihai Dragan” insotiti de doamna invatatoare Spiridon Doina si domnul invatator Spiridon Gheorghe.

Emotiile si-au facut loc in pieptul micutilor elevi. Nu vor sa fie mai prejos decat cei de la oras desi conditiile din scoli sunt foarte diferite. Si ce daca sunt romi? In curtea scolii plina de verdeata se vor desfasura activitatile din cadrul proiectului educational de parteneriat „Jocurile copilariei”.

Proiectul are ca scop promovarea colaborarii si a comunicarii intre elevii din scoli, medii si etnii diferite; dezvoltarea unor comportamente educationale, morale si de caracter si realizarea unor schimburi de experienta intre cadre didactice din unitati scolare urbane si rurale.

Alaturi de ei vor fi gazde primitoare doamna invatatoare Zugravu Rodica si domnul profesor Pravat Silviu Ionel care s-au ocupat de derularea proiectului. Au stat alaturi de elevi si au pregatit impreuna cu ei zeci de ecusoane pentru participanti. Baloane colorate, hartii, markere, creta colorata si alte materiale sunt gata pregatite pentru a fi folosite la activitate.

“O initiativa frumoasa alaturi de care venim si noi cu toata deschiderea. Vreau sa felicit colectivul de cadre didactice care a depus permanent eforturi pentru a da culoare si initiativa activitatii pedagogice pe care o desfasoara”, a precizat primarul Ion Pravat.

Elevii au pregatit si mici cadouri-surpriza pentru colegii si prietenii lor de la oras, dar si pentru cei de la Scoala Scurta unde vor merge in vizita. Elevii de la Scurta indrumati de doamna invatatoare Ichim Felicia si Ichim Adrian sunt cunostinte vechi deoarece au desfasurat activitati impreuna si in anii precedenti. Au avut ce invata din aceste activitati si a fost un bun prilej de a iesi din localitatea natala si a aspira la mai mult.(Cristi A.)

Comentarii

  1. Cred ca ar trebui sa verificati informatiile ,apoi sa le difuzati.Dupa cate cunosc,la Scoala nr.2 Valea -Seaca nu a fost azi nicio activitate de acest gen.Cui sa atribui laurii dezinformarii cititorilor dv?

  2. un om informat a zis:

    Activitatea a avut loc, dar nu la Scoala din Valea Seaca. Gazde primitoare au fost invatatorii Felicia si Adrian Ichim, alaturi de domnul director Ion Dramba, care si-au intampinat oaspetii la ei acasa, la Scoala Nr. 2 Scurta, Orbeni.
    Elevii din Valea Seaca sunt parteneri de proiect, alaturi de elevii scolilor Scurta, Orbeni, „Ion Creanga” Bacau si ” Mihai Dragan” Bacau, dar derularea proiectului a fost asigurata doar de inv. Spiridon D., Becheanu M., Ichim F., Ichim A. si Zugravu R. Informatiile d-v sunt eronate, iar fotografia publicata nu are nici o legatura cu desfasurarea proiectului.

Adauga un comentariu

*