A fost anihilata o retea specializata in skimming

Opt membri ai unei grupari infractionale organizate, specializati in efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, cu ajutorul cardurilor contrafacute, au fost retinuti ieri, pentru 24 de ore, in urma perchezitiilor si flagrantelor desfasurate.

Miercuri, 26 mai, politisti ai Brigazii de Combaterea Criminalitatii Organizate Bacau, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor D.G.I.P.I., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacau, au organizat o actiune pentru destramarea unei grupari infractionale organizate, specializata in savarsirea infractiunilor de fabricare, comercializare si detinere de echipamente de skimming, precum si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, utilizand instrumente de plata electronica contrafacute. Actiunea s-a desfasurat in cooperare cu B.C.C.O. Iasi, Alba si Brasov, Serviciile de Interventie Rapida din cadrul I.P.J. Bacau si I.P.J. Neamt, precum si Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau. Astfel, miercuri, politistii au efectuat zece perchezitii in Judetele Neamt si Bacau, la domiciliile membrilor gruparii, de unde au ridicat, in vederea cercetarilor, bunuri, inscrisuri, sisteme informatice si diverse echipamente artizanale (dispozitive tip „gura” de bancomat, camere video miniaturale, componente electronice si alte instrumente si materiale necesare confectionarii acestora), utilizate de membrii gruparii pentru savarsirea infractiunilor de skimming.

Concomitent, cu sprijinul politistilor din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba – S.C.C.O. Deva si Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov – S.C.C.O. Covasna, au fost prinsi alti doi membri ai gruparii, asupra carora au fost gasite componente electronice si dispozitive destinate confectionarii aparaturii de skimming.Palierele infractionale pe care actiona gruparea erau, pe de o parte confectionarea, comercializarea si utilizarea de dispozitive de skimming pe teritoriul Germaniei, Olandei si Marii Britanii, si, pe de alta parte, efectuarea de operatiuni financiare frauduloase in mediul virtual, prin utilizarea datelor de identificare a cardurilor bancare pentru plata unor servicii, reteaua avand legaturi cu membri in SUA, Canada si Ucraina.Fata de opt suspecti, cu varste cuprinse intre 27 si 58 de ani, s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor pentru savarsirea infractiunilor de fabricare si detinere de echipamente cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si constituire in grup infractional organizat.Joi, 27 mai, membrii retelei au fost prezentati instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva.Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate continua cercetarile, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.(D.M.)

Adauga un comentariu

*