Parlamentarii şi magistraţii îşi iau şi pensie şi salariu

Conform unei decizii a Curţii Constiuţionale, parlamentarii şi magistraţii pot cumula pensia cu salariul.

Parlamentarii pot cumula pensia cu indemnizaţia de deputat sau senator, chiar dacă bugetarilor de rând le este interzis acest lucru. Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, parlamentarii şi magistraţii sunt două dintre categoriile profesionale care se bucură în continuare de aceste beneficii. Săptămâna trecută, Birourile Permanente ale celor două Camere au luat act de decizia Curţii, iar hotărârea a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat pentru Realitatea TV că Birourile permanente nu au încălcat legislaţia în vigoare, ci au contribuit la aplicarea ei. Asta pentru că legea le dă dreptul aleşilor să cumuleze pensia cu salariul.

„Birourile Permanente nu pot modifica o lege. Ele pot să adopte normele de aplicare a legii. De fapt, acest lucru s-a întâmplat. Statutul deputaţilor şi senatorilor la articolul 41 alineatul 5 prevede că indemnizaţia parlamentarilor poate fi cumulată cu pensia şi, în plus, există o hotărâre a Curţii Constituţionale care confirmă constituţionalitatea acestei prevederi. În acest caz birourile permanente nu au putut decât să ia act”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Continuarea aici (REALITATEA.NET)

Adauga un comentariu

*