Sechelariu a fost externat

Dumitru Sechelariu a plecat din Spitalul Judeţean Bacău la aproximativ o oră după ce judecătorii au respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostului edil băcăuan. Sechelariu va fi cercetat în stare de libertate.

Medicii cardiologi susţin că starea lui de sănătate este bună

Direcţia Naţională Anticorupţie contestă decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Bolnav de inimă

Fostul primar al municipiului Bacău a fost internat aseară, după ce fusese audiat şi reţinut de procurorii anticorupţie, în dosarul în care directorul firmei SC Transport Public SA Bacău este acuzat de cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie – februarie 2010, directorul Iuliean Şutu a oferit unor denunţători sume de bani pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile privind un litigiu comercial.

Pe 17 februarie 2010, inculpatul Şutu Iuliean a dat unuia dintre cei doi denunţători suma de aproximativ 77.400 de lei în scopul menţionat. În acest dosar se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane, fiind vizat şi Dumitru Sechelariu. Şuţu a primit mandat de arestare, pe 19 februarie, de la magistraţii Judecătoriei Sectorului 1.

Între timp, Sechelariu s-a internat la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, după ce a suferit un preinfarct. El a fost externa pe 26 februarie.

Surse medicale din cadrul spitalului ieşean susţineau că Sechelariu va urma un tratament de specialitate timp de câteva luni, recomandându-i-se, totodată, un regim sever.

I s-a mai făcut o dată rău la întâlnirea cu anchetatorii

Dumitru Sechelariu a fost primar al municipiului Bacău, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA – şi alte 15 persoane fizice şi juridice fiind de 79.744 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupţie.

Din totalul suprafeţei de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătraţi, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu şi societăţile comerciale Letea SA, Selena SRL şi Deşteptarea SA – la care acesta era acţionar – au beneficiat de 57.979 de metri pătraţi, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susţineau anchetatorii.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Dumitru Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept, fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Olimpia FilipSechelariu a fost externat

Adauga un comentariu

*