Iliescu, la 80 de ani – aniversare discretă, fără fast şi cu puţini lideri PSD

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a sărbătorit împlinirea a 80 de ani cu o zi în avans, discret, cu puţini invitaţi, doar câţiva dintre liderii PSD şi câţiva admiratori tradiţionali venind să îi ureze „La Mulţi Ani!” la biroul său din strada Atena.

PoliticInfrastructura României, în atenţia Kazahstanului pentru exporturi către UE 18:51 Şeitan: De anul viitor există posibilitatea ca alocaţiile să crească, nu vor fi diminuate 18:48 Marko: Prin înfiinţarea unui nou partid, s-ar simplifica relaţiile doctrinare din Parlament 16:42 Conducerea Senatului decide ca independenţii să-şi piardă locurile din comisiile permanente 16:17 PC se alătură demersului PSD şi PNL de a ataca la CC Statutul funcţionarilor publici 14:57 FOCUS: Iliescu, la 80 de ani – aniversare discretă, fără fast şi cu puţini lideri PSD (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
De această dată, Ion Iliescu a ţinut ca sărbătorirea zilei sale de naştere să fie cât mai discretă.

Cei care ar fi dorit să îi adreseze urări au fost anunţaţi să vină la biroul din strada Atena nu pe 3 martie, ziua de naştere a fostului preşedinte, ci cu o zi înainte.

Ion Iliescu a sosit la sediul din strada Atena în jurul orei 10.00, motivând devansarea evenimentului prin faptul că miercuri va face ultimele retuşuri pentru discursul pe care îl va susţine la o dezbatere, la Paris, invitat de Partidul Socialist Francez.

Spre deosebire de anii trecuţi, când se desfăşura, la 3 martie, un adevărat pelerinaj la biroul fostului preşedinte, oaspeţii săi putând să guste şi ceva dulciuri sau răcoritoare, împlinirea de 80 de ani a fost marcată de câţiva simpatizanţi tradiţionali şi puţini lideri din PSD.

Diferenţa a fost, de asemenea, vizibilă şi prin faptul că jurnaliştii nu au mai fost lăsaţi să urce la etajul unu al sediului din strada Atena.

Printre primii care s-au grăbit să îl felicite pe fostul preşedinte au fost Răzvan Theodorescu, recent demisionat din PSD şi Gelu Voican Voiculescu.

Nou lider al PSD, Victor Ponta, i-a oferit cadou lui Iliescu o carte despre istoria Partidului Socialist Spaniol.

Câţiva admiratori trecuţi de prima tinereţe au fost şi ei prezenţi, cadourile constând, cu precădere, în buchete şi coşuri cu deja tradiţionalii trandafiri roşii.

Doamnele, în special, au remarcat, după ce l-au felicitat pe sărbătorit, că acesta „arată superb” sau că „nu îşi arată vârsta”.

Prezente, unele, de 19 ani la rând, la evenimentul marcat de 3 martie, admiratoarele lui Ion Iliescu au decretat, după propriile repere, că fostul preşedinte fie „arată ca la 65 de ani”, „cu tenul frumos”, fie că „nu i-ai da mai mult de 50 de ani”.

Puţinii lideri PSD care l-au vizitat pe Iliescu i-au adus cărţi, precum senatorul Toni Greblă, care i-a oferit o carte despre revoluţia din judeţul Gorj sau dulciuri, precum deputatul Oana Mizil.

Greblă a spus că Iliescu este cel mai mare om politic în viaţă, arătând, la 80 de ani, „nepermis de bine”.

Oana Mizil a făcut trimitere la relaţia dintre fostul preşedinte şi bunicul ei şi a spus că s-a gândit să îi aducă dulciuri întrucât acesta este „mai sănătos, mai activ şi mai dinamic” decât mulţi alţii.

Au mai trecut, pe la biroul din strada Atena, Emilian Cutean, Dan Tudorache, dar şi ambasadorul Azerbaidjanului, precum şi o trimisă a Ambasadei Chinei.

Comentarii

  1. frumos! Cel Mai Mare OM POLITIC!!!!

Adauga un comentariu

*