Ioan Silviu Lefter = 36 de procese

ioan-silviu-lefter-5.jpgFirma unde unul dintre administratori este Ioan Silviu Lefter, fostul prefect al Bacaului, are pe rol 36 de procese. In plus, 60 de angajati ai societatii sale nu si-au primit de un an salariile. Fostul director de aprovizionare al societatii incearca in instanta sa-si recupereze banii cuveniti. Lefter recunoaste situatia si crede ca o va rezolva in cele din urma.

SC Termoservice Grup SRL, firma unde unul dintre actionari este Ioan Silviu Lefter, fostul prefect al Bacaului in perioada 1996-200 si fost deputat PNL este dat in judecata de 36 de societati comerciale. Unele dintre acestea au cerut falimentul, sau au cerut diferite drepturi banesti care li se cuveneau. Conform inscrisurilor oficiale, SC Termoservice Grup SRL are datorii in acest moment la bugetul local de 341.810 lei. Printre numele sonore de firme ori instituţii care l-au chemat pe Lefter in instanta se numara: SC Messer Energo Gaz SRL, Elmer Grup SRL Comanesti , Sc Farmavet SA, Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor si a Recipientilor sub Presiune, Compania de Apa Bacau, Directia Regionala Drumuri si Poduri Iasi, Directia Generala a Finantelor Publice Bacau, Sc Cont Expert SA si alte zeci de societati comerciale.

60 de angajati, fara salarii de un an

Cei 60 de angajati ai firmei sale reclama faptul ca nu si-au mai luat lefurile de un an. Ba mai mult, fostul director de aprovizionare al firmei sale l-a dat in judecata deoarece nu a mai primit salariul intreg din ianuarie 2009. Practic, ea are de recuperat 12 mii de lei, iar suma totala a datoriilor catre toti angajatii este de peste 600 de mii de lei. „Lucrez la ei din 1997 si am avut incredere in afacerea lor, dar nu mi-am primit salariul aproape un an si am decis sa-mi recuperez banii in instanta. Am crezut pana in ultima clipa ca imi vor da drepturile banesti. Nici macar contibutia la somaj sau la pensie, ori asigurarile de sanatate nu le-au achitat”, a afirmat Maria Matei, fostul director de aprovizionare. Ea a mai spus ca in situatia in care este ea sunt mai toti angajatii firmei, insa nimeni n-a avut curajul sa ii dea in judecata. „Eu am decis sa-i iau in nume personal, de una singura. Nu stiu ce sa zic…poate unii se tem, poate altii au anumite interese. Eu am pierdut prea mult ca sa stau cu mana in san”, a mai adaugat fostul director. „Ultima oara cand am vorbit cu patronul le-am spus sa achite macar banii pentru fondul de pensii. Nu era o suma mare, ci doar 20 de mii de lei. Practic, pentru o firma, nu este o suma mare. Au zis ca nici macar atat nu au”, a mai spus Matei.

„Sper sa nu mergem cu executorul peste ei”

Reprezentantii mai mutor societati comerciale recunosc faptul ca SC Termoservice Grup SRL le datoreaza sume mari de bani si au convingerea ca doar instanta poate rezolva situatia. „Da, intr-adevar avem de recuperat bani de la Termoservice, dar nu vrem sa facem declaratii in acest sens. Aceasta este politica firmei noastre. Se vor urma procedurile legale si atat. Nu vreau sa facem valuri”, a afirmat Paula Mocanu, purtator de cuvant al SC Messer Energo Gaz SRL, firma ce comercializeaza gaze industriale. Catalin Brasoveanu, purtatorul de cuvant al Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor si Recipientilor sub Presiune recunoaste ca a recuperat o parte din bani, dar mai este un rest de 1.413 de lei. „Au avut 8 mii de lei. Au platit in mare parte. Sper sa plateasca tot si sa nu mergem cu executorul peste ei”, a afirmat Brasoveanu. In plus, Adrian Anghel, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice, a afirmat ca firma SC Termoservice Grup este in executare silita.

Lefter: „Stiu ca am procese!”

Vasile Oancea si Vladic Pantelimon, cei care administreaza societatea, nu au putut fi contactati, in ciuda incercarilor noastre. Singurul care ne-a raspuns la telefon a fost Ioan Silviu Lefter. „Eu stau mai mult pe la Bucuresti si nu ma ocup de afacerea de la Bacau. Da, intr-adevar, stiu ca am multe datorii si procese pe rol. Ce sa facem? O sa rezolvam intr-un fel!”, a declarat fostul prefect al bacaului. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. Pacat! Asa se intampla cand ai incredere in altii!

  2. Maria Matei n-a fost niciun fel de director la Termoservice. Ce a pierdut si ce a castigat de-a lungul anilor? De ce nu a spus adevarul?

  3. De ce nu va documentati inainte sa scrieti un articol? Toate cifrele de acolo sunt exagerate, mai ales valoarea totala a salariilor restante. Nu e nici pe aproape de 600 mii lei, cum ati afirmat. E foarte usor sa arunci cu noroi in altii, dar si foarte urat sa faci asta pe baza unor afirmatii neadevarate sau exagerate ale altora. Ar trebui mai mult simt de raspundere in scrierea articolelor, mai ales ca aveti pretentii de publicatie serioasa!

  4. Stimata doamna Olimpia Filip, felicitari pentru articol.
    Daca nu a-ti fi dvs, nu s-ar afla adevarul despre acesti oameni care mai vor sa fie si respectati.
    Din pacate doar cei saraci au grija sa isi plateasca datoriile la timp, altii ca ei nu au nici-o jena.
    Ma mir ca mai pot dormi noaptea.
    Mai functioneaza Termoservice Grup Bacau ??????
    Mai face cineva afaceri cu ei?
    Mai bine i-ar scoate la mezat sa-si recupereze lumea si societatile comerciale toti banii .
    Cu respect, asteptam si alte articole la fel de interesante.

Adauga un comentariu

*