Primarul vrea sa scumpeasca apa

stavarache.jpgProiectul initiat de primarul Romeo Stavarache (PNL) de a majora tariful la apa cu 18,5 procente a fost amanat pentru Sedinta Extraordinara care va fi convocata saptamana viitoare. Consilierii locali, adunati ieri in sedinta de CL, au hotarat o amanare cu cateva zile a acestei decizii. Edilul Bacaului a justificat scumpirea apei ca o conditie esentiala care trebuie respectata conform contractului incheiat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in 2004 si conform careia ar urma sa soseasca pentru Bacau o finantare de 52 de milioane de euro, pentru modernizare infrastructura. Deoarece contractul presupune o indexare cu trei la suta din trei in trei luni, primarul Stavarache a refuzat sa faca acest lucru. Acesta este motivul pentru care, acum, bacauanii sunt obligati sa achite acum cu 18,5 la suta mai mult la tariful de apa. Rezultatul Sedintei de CL a fost, in cele din urma, un circ de zile mari cu replici dure si de-o parte si de alta a consilierilor locali.

Zaharia: „Va rog! Putina coerenta!”

„Nu v-a obligat nimeni sa va asumati acest proiect. Ca s-o chema majorare, crestere, marire, bacauanii tot mai multi bani vor scoate din buzunar. Acelasi lucru e practic! Trebuia sa va asumati o subventie a acestei majorari! Trebuie sa va asumati acest proiect, ca de aceea sunteti primar! Va rog! Putina coerenta! De ce ati initiat acest proiect de hotarare, daca acum spuneti ca nu va asumati proiectul finantat de BERD?”, a afirmat Nicolae Zaharia, consilier local PSD.
In replica, Stavarache sustine ca nu este de acord sa isi asume raspunderea acestui proiect, deoarece el a fost parafat cand nu el era primar. „Nu, nu am initiat acest proiect! Nu eu eram primar pe atunci!”, a afirmat primarul Bacaului.

Chiriac: „Sa taie din salariile angajatilor Companiei de Apa!”

Ioan Chiriac, consilier local PDL, afirma ca cea mai buna varianta este ca o parte din bani sa vine din salariile angajatilor. „Ei au niste salarii imense! De parca lucreaza in industria aeronautica!”, a afirmat Chiriac. „Ati primit de trei ori adrese ca sa mariti pretul si n-ati facut-o! De ce o faceti acum, la final?”, se intreaba Chiriac. „Nu e normal sa se ia de la populatie, ci sa micsoram cheltuielile. Nu intereseaza BERD-ul de unde vin banii! Se pot lua si din micsorarea cheltuielilor interne”, a mai afirmat Slic, consilier local PDL.

Floroiu: „Ne mai amintim de cand era bunica fata?!”

Ionel Floroiu, consilier local PSD, sustine ca acum trebuie rezolvata problema tarifului la apa si nu este cazul sa ne mai amintim de ce s-a intamplat cu ani in urma. „Parca am senzatia ca Stavarache isi ia jucariile si pleaca! Nu isi mai asuma nimic! Nu mi se pare o dovada de maturitate! Hai sa terminam cu circul asta ca ce-o sa zica oamenii. Trebuie concret sa facem ceva pentru bacauani, nu sa ne certam aici”, a afirmat Floroiu.
Dupa o pauza de zece minute, consilierii locali au decis o amanare a luarii unei decizii pana saptamana viitoare, la Sedinta Extraordinara de CL. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. Botomei Vasile- Presedine Partidul Democrat Liberal-organizatia Judeteana Bacau a zis:

    Bravo PDL-eii mei! Asa va vreu. De cand am venit in Consiliul Local Bacau sa va urmaresc cum votati, ati inceput sa va dati pe brazda. Eu am depus impotriva proiectului de majorare a pretului pentru apa din partea PDL Bacau, iar voi trebuie sa sustineti ideile presedintelui vostru. Acum a inceput sa aculte si Floroiu Ionel chiar daca este de la PSD Bacau, dar numai dupa ce i-am atras atentia in direct la televiziune. Acum am o propunere mai interesanta: Reduceti si din pretul actual al apei, ca este de unde scade!

Adauga un comentariu

*