Diaconescu a demisionat din PSD şi s-a alăturat grupului independenţilor. Mazare: E o jigodie

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidul după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte.

PoliticIliescu despre demisia lui Diaconescu: Dacă pleci din partid, eşti un arivist oarecare 18:07 Deputatul Cătălin Cherecheş a demisionat din PSD 17:19 Moraru: Am primit cererea lui Diaconescu de a deveni independent, nu cere afilierea la Independenţi 17:07 Mitrea: Cred că Diaconescu a fost „presat” să-i dea voturile lui Geoană 16:57 Oprea: Diaconescu va avea o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică 16:36 Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor
Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă.

Diaconescu: Da, am demisionat din PSD, dar nu vreau să fac alte comentarii

Senatorul Cristian Diaconescu a confirmat, într-o declaraţie acordată cotidianului „Evenimentul Zilei”, faptul că a demisionat din PSD, spunând că nu doreşte să facă alte comentarii.

„Da, am demisionat, dar nu vreau să fac alte comentarii”, a declarat Diaconescu, conform sursei citate.

Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său.

El a spus că nu şi-a dorit funcţii în PSD şi că nu a candidat la şefia partidului pentru a obţine beneficii. Diaconescu a spus că este nevoie de o expresie puternică a stângii în România, în condiţiile în care Preşedinţia, Guvernul şi o parte a opoziţiei sunt de dreapta.

Diaconescu a spus, în contextul în care vorbea despre decizia de a renunţa la candidatura pentru şefia PSD, că îl cunoaşte pe Mirea Geoană mai bine decât pe Victor Ponta.

Cristian Diaconescu a menţionat că nu a discutat cu Ponta de când acesta a devenit preşedinte al PSD, dând asigurări, pe de altă parte, că nu va pleca din PSD pentru a se duce în PDL.

Jurnalista Floriana Jucan a declarat sâmbătă că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, Diaconescu afirmând că acest fapt are legătură cu Congresul şi că oricine l-a urmărit a făcut-o ilegal.

„Dacă el candidează la şefia partidului, cel mai important partid de opoziţie, şi a doua zi a trecut în barca slugilor lui Băsescu, cum pot să-i spun decât o jitie trădătoare”, a afirmat Mazăre.

El a spus că dacă Cristian Diaconescu ar fi candidat şi ar fi fost ales preşedinte al partidului el ar fi fost nevoit să plece din partid.

„Bine că n-a ieşit el preşedinte că trebuia să demisionez eu că nu putea să mă ducă cu partid cu tot la cheremul mult iubitului conducător”, a mai spus liderul PSD Constanţa.

Rugat să explice sensul cuvântului jitie, Mazăre a spus că jitie înseamnă „o jigodie mai mică”.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului.

Ulterior, Diaconescu a confirmat demisia din PSD, spunând că nu vrea să facă alte comentarii.

Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte. Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă.

Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său.

Postul de ambasador la Paris este vacant, în urma numirii lui Teodor Baconschi ministru de Externe.

Adauga un comentariu

*