Ponta, presedinte PSD. Varianta bacauanilor, castigatoare

victor.jpgDelegatii PSD Bacau au avut mandat la Bucuresti sa-l voteze pe Victor Ponta presedinte al PSD. Aproape irealizabil, proiectul Ponta – presedinte s-a dovedit castigator. După numărarea tuturor voturilor exprimate de delegaţi la Congresul Extraordinar de sâmbătă, Ponta a obţinut un prim mandat la conducerea partidului cu 856 de voturi, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 781 de voturi.

Lupta dintre cei doi principali contracandidaţi a fost una strânsă. Pe parcursul numărării parţiale, diferenţa dintre cei doi a fost de doar câteva zeci de voturi. În unele momente, ei s-au aflat chiar la egalitate.

Întrebat dacă va cere renumărarea voturilor, Mircea Geoană a declarat că va respecta decizia Congresului.

După anunţarea oficială a rezultatelor, Victor Ponta a susţinut un scurt discurs în care a vorbit despre unitatea partidului şi şansa pe care PSD o are pentru a face shimbări şi a redeveni principala putere politică.

Iată cele mai importante declaraţii susţinute de Victor Ponta:

– pentru mine, Congresul a fost o nouă ocazie să-mi cunosc colegii şi partidul

– îmi doresc să păstrăm unitatea partidului

– este importantă echipa. Aştept să văd cine va fi secretar general

– cred că, de luni, partidul are o nouă şansă uriaşă de a demonstra că poate face schimbări

– celelalte partide vor avea din nou în noi cel mai puternic adversar

– voi pune în practică toate proiectele despre care v-am vorbit

– partidul nostru, ca şi pasărea phoenix, este capabil să revină

– sunt convins că nici cei de la PD-L nu vor putea dormi

– PSD are soluţia pentru a redeveni principala putere politică

Aşa cum era de aşteptat, procesul de votare a durat câteva ore bune. Rând pe rând, delegaţii veniţi din toate judeţele şi-au exprimat opţiunea pentru viitoarea conducere a partidului. După retragerea unor candidaţi importanţi, precum Miron Mitrea, Radu Mazăre şi Cristian Diaconescu, în cursă mai rămăseseră doar patru competitori. Dintre aceştia, Victor Ponta şi Mircea Geoană erau cotaţi cu cele mai mari şanse să câştige şefia partidului.

În cadrul discursului susţinut la Congres înainte de vot, Victor Ponta a vorbit despre o alternativă nu doar la actuala conducere din PSD, ci şi la modelul impus de PDL şi Traian Băsescu. Proiectul propus de el se doreşte a fi un mod de a „da înapoi partidul pesediştilor”.

Comentarii

  1. Victor Ponta a iesit presedinte al PSD. Sa speram ca va fi un alt fel de presedinte decat au fost cei de dinaintea lui, si sa speram ca va avea curajul sa se debaraseze de anumiti baroni din PSD si de persoane ca Adrian Nastase, Marian Vanghelie, etc …

  2. in sfarsit……..e ce trebuia de mult !!!!!DOAMNE AJUTA!!! felicitari dlui PONTA !!!! PUTERE SI VERTICALITATE SA PRINDA >>>>SECRETELE institutiilor….in totalitate…..

  3. Poate cu noua conducere PSD va elimina naparcile si profitorii din partid !!!! In timpul Geoana partidul a avut un recul !Sper ca acum nu mai dau lectii de verticalitate si cinste indivizi ca balaoachesul Vanghelie ,Mazarea ,Hrebenciucii si Iacobovii,clica lui Nastase etc,etc !! S-a terminat cu fostii activisti ,acum este randul utecistilor !

  4. asta e lucru bun in psd

  5. super tare…..FELICITARI VICTOR PONTA…….un tip cu sange in vine…..

    si ce tot dati in Hrebenciu frate….sunteti tampiti, aaaaaa ,nu sunteti tampiti sunteti invidiosi….e cel mai tare OM politic al vremurilor astea …..E SUPER TARE ! Multi si-ar dori sa fie ca el ,dar nu pot……

  6. pt antescriitorii mei…….cine sa conduca partidul….unul de 12 ani care nu e fost comunist sau utc-ist…….e vremea acestei generatii acum……..oricum cu naturalete spun….PSD are cei mai multi si cei mai buni INTELECTUALI…..Si OAMENI politici.

  7. ne imbatam cu apa rece.pana nu vor disparea Rechinii nu se va misca nimic in Romania. au prea mare influenta.

  8. felicitari pt bacau ca a avut curajul sa l sprijine pe Ponta.
    schimbarea trebuie facuta insa si mai jos pe Ponta.

  9. Un pas mare pentru PSD, pentru tineret, pentru Romania!!!! Felicitari Bacaului ca a avut curaj sa sustina o varianta ideala si nu una pe interese!!! Bravo d-le Hrebenciuc! Bravo d-le Vlase!

  10. Care Hrebenciuc ba… ca din ceva surse interne am inteles ca el era cu Geoana… brava Vlase nu Hrebenciuc care nici na stat la con gres si sa dus la meciu cu Steaua…

  11. Dragilor…Vlase nu cumva era pe lista de vicepresedinti ai lui Geoana???
    Daca cineva are de primit aplauze la Bacau, ca urmare a congresului astuia, acela este Benea.

  12. Draga Gigi d-l Vlase s-a inscris pe lista de independenti chiar dinainte sa se stie ca nu se mai candideaza pe liste!!! Trage singur concluziile ca poate aplauzi gresit!

  13. cei in viitor

  14. Doar schimbare de imagine. Nu va faceti iluzii. Sacalii raman, nu se schimba nimic.

  15. …..

Adauga un comentariu

*