S-au marit datoriile populatiei catre firma de termoficare din Onesti

termon-sediu.JPGUnul dintre obiectivele prioritare pe care si le-a propus, in toamna anului trecut, firma de termoficare din Onesti, SC Termon CT SA, era sa obtina de la populatie si de la agentii economici sumele restante la plata, care se ridicau la circa 30 miliarde de lei vechi, insa tinta nu a fost atinsa, iar datoriile au crescut, in loc sa scada.

“S-a ajuns acum la datorii de peste 40 miliarde de lei vechi, iar societatea risca sa nu mai poata achizitiona combustibilul pentru incalzire, in perioada care a mai ramas din aceasta iarna – ne-a spus primarul Emil Lemnaru. Noi speram ca nu vor fi probleme cu incalzirea, insa ar fi trebuit ca firma sa intre in iarna cu cele 30 de miliarde restante incasate de la populatie”. Statul roman a contribuit si el la agravarea situatiei de la firma de termoficare, prin neplata subventiilor pe ultimii ani de zile. “Statul are o datorie de 27 miliarde de lei vechi catre societatea de termoficare, pe care amana mereu sa o plateasca, desi noi am facut demersuri repetate catre Guvern si catre Prefectura – ne-a mai precizat edilul-sef din Onesti. Daca nici populatia nu plateste si nici statul roman nu-si achita datoriile, atunci de unde sa aiba firma de termoficare bani pentru a cumpara combustibil ?”. Pentru a-i forta pe datornicii din Onesti sa-si plateasca restantele, Termon a trimis somatii si a depus mai multe dosare la Judecatoria Onesti, insa procesele dureaza mult, iar banii se aduna cu mare greutate.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. cum sa va platim datoriile daca voi ne bagati pe gat toate pierderile voastre, nu cred ca e normal ce faceti dar asta e ROMANIA asta de cacat

Adauga un comentariu

*