Accident mortal la Racaciuni

accident-feroviar-2.jpgMihai Năstase (44 de ani) din Bacău şi-a găsit sfârşitul după ce maşina pe care o conducea a fost izbită de trenul Rapid 751 Bucureşti-Botoşani, chiar pe trecerea de cale ferată.Accidentul s-a produs în jurul orei 15.00, în satul Gheorghe Doja din comuna Răcăciuni. „Calea ferată nu are bariere, dar era semnalizată luminos. Se pare că Daciei i s-a oprit motorul chiar pe trecere. Era ceaţă şi conducătorul auto a mizat că poate traversa calea ferată la timp“, ne-a spus Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Acesta a mai explicat că în maşină se mai aflau alţi doi bărbaţi, de 38, respectiv 57 de ani, care au reuşit să iasă la timp şi să se salveze. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu şoferul, care a decedat pe loc. În trenul cu şase vagoane călătoreau aproape 300 de pasageri. „Nu s-au înregistrat victime în rândul pasagerilor. Trenul Rapid nu a deraiat, dar locomotiva a fost avariată şi nu a mai putut efectua deplasarea“, a mai spus Grecu.

Resturile autoturismului implicat în accident au fost împrăştiate pe o distanţă de circa 100 de metri de la locul impactului. Pentru tractarea trenului Rapid 751 către Botoşani, o locomotivă de manevră s-a deplasat de la Gara Bacău către locul în care s-a întâmplat tragedia.

sursa

FOTO: Contrasens

Adauga un comentariu

*