Secretul revenirii: Mutu a fost depistat pozitiv

adrian-mutu-poze-droguri.jpgAtacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).

„CONI comunică faptul că, în urma testelor efectuate de Laboratorul din Roma, s-a descoperit un rezultat pozitiv. În urma analizării primului eşantion s-a descoperit prezenţa de metaboliţi ai sibutraminei în cazul lui Adrian Mutu, în urma unui control antidoping dispus de Comisia de control antidoping pe data de 10 ianuarie 2010, la Florenţa, cu ocazia meciului de campionat Fiorentina – Bari”, se arată în comunicatul CONI.

Partida Fiorentina – Bari s-a disputat la 10 ianuarie şi s-a încheiat cu scorul de 2-1, pentru echipa gazdă. Mutu a fost titular în acel meci şi a marcat în mintul 38, aducând egalarea pentru Fiorentina.

Potrivit Gazzetta dello Sport, sibutramina este o substanţă care reduce senzaţia de foame. Publicaţia italiană scrie că Mutu, care este recidivist, riscă, potrivit Codului Mondial Antidoping, o suspendare pe o perioadă cuprinsă între un an şi patru ani.

Adrian Mutu a mai fost depistat pozitiv în 2004, atunci când evolua pentru clubul Chelsea Londra. Chelsea a renunţat la serviciile lui Adrian Mutu în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

Mutu a fost suspendat şapte luni de federaţia engleză pentru consum de cocaină şi după ispăşirea pedepsei, românul a semnat cu Juventus Torino din postura de jucător liber.

Adauga un comentariu

*