Bugetul pe 2010 a fost adoptat

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2010 a fost adoptat, joi, de Parlament, cu 192 de voturi „pentru” şi 138 de voturi „împotrivă”, cu concursul social-democraţilor care au decis să nu-şi mai susţină miile de amendamente respinse.

Parlamentarii PSD au fost mai interesaţi să intre cât mai repede pe textul proiectului de buget al asigurărilor sociale acolo unde ameninţă cu blocarea sa dacă reprezentanţii Puterii nu vor da curs pozitiv solicitării lor de majorare cu 45% a punctului de pensie.

Dintre bugetele ministerelor, primele aprobate au fost cele ale Finanţelor şi Justiţiei. Palamentarii au avizat favorabil bugetul Ministerului de Finanţe. Suma a fost aprobată de plenul Parlamentului cu 315 voturi pentru şi 40 împotriva. Totodată, parlametarii au acordat un aviz favorabil şi bugetului pentru Justiţie cu 239 de voturi pentru, 45 împotriva şi 28 de abţineri. Aprobate au fost şi cel al Dezvoltării Regionale, Internelor, Muncii, Apărării Naţionale şi Agriculturii. Bugetul de la Mediu a fost aprobat cu 183 de voturi pentru.

Bugetul Transporturilor a fost adoptat de Parlament cu 187 voturi „pentru” şi 123 voturi „împotrivă”. Parlamentarii au votat şi două amendamente. Primul amendament, adoptat cu 256 de voturi, prevede că din suma de 20.286 mii lei prevăzută la active nefinanciare să se repartizeze 11.724 mii lei pentru dotarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă cu echipamente aeronautice.

Al doilea amendament, aaprobat cu 169 voturi „pentru” şi 144 „împotrivă”, are în vedere alocarea unor fonduri suplimentare pentru construirea centurii est şi nord-est la Cluj.

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a inceput, joi, cea de-a patra zi de dezbateri la proiectul bugetului de stat pe 2010, cu o întârziere de jumătate de oră, efectuându-se apelul nominal. În sala de plen sunt prezenti 375 de parlamentari.

Dezbaterile la bugetul de stat pe 2010 au fost suspendate, miercuri seară, după ce parlamentarii au dezbătut, în aproape o oră, 38 de amendamente depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Parlamentarii PSD şi-au susţinut în plen amendamentele depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar într-o oră de dezbateri s-au votat 38 din cele 3.396 de amendamente la acest buget.

Adauga un comentariu

*