Cum s-a sfârsit 2009…

politia.jpgUn an mai bun sau mai prost, depinde din ce unghi il privesti. Din punctul de vedere al politistilor, 2009 a fost la fel de agitat ca si anii precedenti. Multe accidente, soldate cu victime, multi soferi prinsi bauti la volan, destule omoruri sau violuri.

Joi, 31 decembrie, la ora 16.35, pe strada Izvoare din Bacau, Stelian R., de 39 ani, în timp ce conducea un autoturism, i-a surprins si accidentat pe C. B., de 16 ani, si pe C. Ivan, de 18 ani, care se deplasau pe partea carosabila a drumului public.
La Spitalul de Urgenta Bacau victimele au fost diagnosticate cu „contuzie fractura maleola peroniera”, pentru C.B., si „fractura diafiza peroniera dreapta”, pentru Ivan C. In urma accidentului, autorul a parasit locul faptei, fiind identificat ulterior in urma masurilor specifice politienesti. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat. I s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si conducerea unui autoturism pe drumul public având o alcoolemie peste limita legala. In aceeasi zi, în jurul orei 18.00, Vasile T., de 23 ani, în timp ce conducea un autoturism pe calea Marsesti, din municipiul Bacau, la intersectia cu strada Pictor Andreescu, a surprins si acidentat un barbat a carui identitate a fost stabilita ulterior, care a traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure. In urma accidentului, Gheorghe P., de 73 de ani, a decedat. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest si a fost condus la Spitalul Judetean unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de ucidere din culpa.

Incarcerati inainte de sosirea Anului Nou!

Joi, 31 decembrie, în urma unei actiuni organizate, politistii i-au depistat pe Constantin P., de 27 de ani, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Bacău, condamnat la 10,6 ani inchisoare pentru tentativaă de omor, si Neculai N., de 27 de ani, condamnat la 8 ani inchisoare pentru tentativa de omor. Cei doi au fost depusi în Penitenciarul Bacau.

Flagrant

Politistii moinesteni l-au prins în flagrant joi, 31 ianuarie, la ora 23, 30, pe Viorel S., de 34 de ani, care desfacuse piulitele de la roata stânga faţă a unui autoturism, proprietatea lui Mihai S, cu intentia de a sustrage roata. S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de tentativa de furt calificat.

Amenintati cu sabia

In Ajunul Anului Nou, la ora 19:00, o patrula de siguranta publica ce executa serviciul de patrulare pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Moinesti, l-a depistat în flagrant pe Remus E., de 20 de ani, care, în timp ce se afla pe trotuarul din fata unui magazin, avea asupra sa o sabie din metal, cu mâner, având lungimea lamei de 66 cm si latimea de 2,2 cm, cu care ameninta, fara motiv, cetatenii care tranzitau zona.
I s-a întocmit dosar penal iar sabia a fost ridicata în vederea cercetarilor.

Ultima captura de tigari din 2009…

Politistii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe Victor P., de 31 de ani, care conducea un autoturism pe Calea Romanului, din municipiul Bacau, în interiorul caruia a fost găsita cantitatea de 2.500 pachete de tigari fara documente legale de provenienta. S-a luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 1.000 lei iar tigarile au fost confiscate, valoarea aproximativa a acesteia fiind de 6.000 lei.

Si ultimele petarde confiscate

Politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozive, Muntii si Substante Periculoase au desfasurat si în ultimele zile ale lui 2009 o serie de activitati pentru prevenirea unor accidente sau producerea de pagube pe fondul folosirii necorespunzatoare a obiectelor pe baza de amestecuri pirotehnice. In orasul Comanesti, au fost depistati Vasile G., de 25 ani, Mirel B., de 29 ani, Marian C., de 30 ani, si Nelu M., de 25 ani, toti din orasul Comanesti, in timp ce detineau si comercializau fara drept obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice. Au fost ridcate în vederea cercetarilor 100 petarde clasa II-a, 140 artificii clasa a II-a, o baterie cu 100 artificii, clasa a II-a si 1.980 petarde clasa I. În municipiul Moinesti, politistii l-au depistat pe Andrei C., de 47 ani, in timp ce comercializa fara drept 7.430 petarde clasa a II a si 2.760 petarde clasa I. Bunurile, in valoare de 1.500 lei, au fost ridicate in vederea cercetarilor. În municipiului Bacau, politistii i-au depistat pe Ioan O., de 28 ani, Mihai C., de 29 ani si Ioan V., de 59 ani, toti din municipiul Bacau, in timp ce detineau si comercializau fara drept, 1.171 petarde clasa a II a si 12 rachete clasa a II a. Bunurile, in valoare de 300 lei au fost ridicate in vederea cercetarilor. Politistii l-au depistat pe Adrian A., de 39 de ani, care, în timp ce se afla în statia de autobuz de pe strada Republicii, din municipiul Bacau, avea asupra sa 110 cutii a câte 60 petarde, fara a poseda autorizatie. Din verificarile efectuate, a rezultat ca acesta a procurat materialul pirotehnic cu intentia de a le comercializa în comuna Valea Seaca. Politistii aflati în serviciul de patrulare pe strada Republicii s-au sesizat din oficiu despre faptul ca un cetatean comercializeaza materiale pirotehnice, iar cu ocazia legitimarii acestuia, s-a stabilit ca acesta este Daniel S., de 34 de ani, din municipiul Bacau. Acesta comercializa peste 600 petarde si artificii, toate din clasa a II a. Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscarii. Au fost întocmite dosare penale, în care se efectueaza cercetari pentru comiterea infractiunii de detinere si comercializare de obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice clasa a II-a din categoria artificii, faptă prevazuta si pedepsitra de art.31, pct.2, al.1, din Legea 126/1995 modificata.

Jandarm in spital

In ajun de Revelion un jandarm a ajuns in spital. Acesta asigura paza in comuna Oituz. Barbatul a intervenit pentru a aplana conflictul izbucnit intre doua bande de mascati. „In altercatia care a avut loc, unul dintre subofiterii aflati in dispozitivul de asigurare a ordinii publice a fost lovit cu o bâta care apartinea celor din ceata. S-a acordat primul ajutor si a fost transportat la spital”, a declarat locotenent colonel Constantin Badita comandantul Inspectoratului de Jandarmi Bacau. Jandarmulo a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie de la Iasi, unde a fost operat de urgenta. “Prezenta leziuni cranio-cerebrale multiple si a avut nevoie de interventie chirurgicala imediata. Prognosticul este unul rezervat”, a declarat purtatorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iasi. Vinovati au fost identificati si resinutsi de politie.

Cum a inceput 2010…

2010 a inceput tot cu accidente de circulatie. Pe data de 1 ianuarie, în jurul orei 14.00, în comuna Palanca, Florin S., în timp ce conducea un autoturism pe DN 12 A, l-a accidentat pe Adrian A., de 27 ani, care a aparut brusc pe partea corosabila, fara a se asigura. În urma accidentului a rezultat ranirea pietonului care a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, unde i s-a stabilit diagnosticul „politraumatism prin accident rutier, traumatism toracic, traumatism cranio cerebral acut deschis”. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testului fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul pur expirat. S-a întocmit dosar penal în care se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa. Pe 3 ianuarie, pe DN.11, în afara localitatii Poiana Sarata, din comuna Oituz, Daniel C., de 23 ani, în timp ce conducea un autoturism dinspre Brasov catre Onesti, pe fondul neadaptarii vitezei la carosabilul acoperit cu zapada, a pierdut controlul asupra directiei, a derapat si a patruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontala cu un autoturism, condus de Tincuta B., de 36 ani, care se deplasa regulamentar spre Brasov. În urma accidentului trei persoane au fost transportate la Spitalul Onesti. S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Incarcerat

Vasile T., de 54 de ani, a fost depistat de politisti de Sfântul Vasile, si a fost introdus în arestul I.P.J. Bacau intrucât poseda mandat de executare a pedepsei inchisorii pentru savârsirea infractiunii de furt calificat, fiind condamnat la o pedeapsa de doi ani închisoare.

Alcoolul, la putere si in 2010!

Politistii din cadrul Biroului Rutier Bacau au actionat sâmbata, 2 ianuarie, intre orele 18.00-23.00, 23.00-07.00 si duminica, 3 ianuarie, intre orele 7.00-15.00, 15.00-21.00, în municipiul Bacău, pe linia depistarii conducatorilor auto care conduc dupa ce au consumat bauturi alcoolice. În cele doua zile, politistii au legitimat 163 conducatori auto si au aplicat 31 de sanctiuni contraventionale. Au fost retinute trei permise de conducere si doua certificate de înmatriculare.
Marin O., de 40 ani, din Bacau, a condus un autoturism pe Calea Moinesti si a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest. Întrucât acesta emana halena alcoolica, a fost condus la Spitalul Judetean Bacau, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal. Adrian H., de 40 ani, din Bacau, a condus un autoturism pe Calea Romanului. din Bacau, fara a poseda permis de conducere. El a fost testat etilotest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur in aerul expirat. I s-a intocmit dosar penal. Valentin S., de 45 ani, din Bacau, a condus un autoturism pe Calea Bârladului, in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 540 lei si i s-a retinut permisul de conducere in vederea suspendarii. Gheorghe H., de 60 ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Mioritei în timp ce avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe Calea Romanului, din municipiul Bacau, Laurentiu N., de 35 ani, a condus un autoturism iar pe fondul nepastrarii distantei fata de autoturismul care rula inaintea sa a intrat in coliziune cu acesta proiectându-l intr-un autoturism oprit in coloana. Laurentiu N. a refuzat testarea cu aparatul etilotest si, din cauza ca emana halena alcoolica, a fost condus la Spitalul de Urgenta Bacau unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal, cercetarile efectuându-se sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana cu o alcoolemie peste limita admisa de lege. Politistii din cadrul Biroului Rutier Moinesti, în timp ce actionau în comuna Solont, l-au depistat în flagrant pe Danut I., de 45 ani, în timp ce conducea un autouturism, aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Politistii din cadrul F.D.N.E. Comanesti, l-au depistat în interiorul localitatii Asau pe Sânica D., de 37 ani, care conducea un autoturism in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar la Spitalul Comanesti i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. Politistii din cadrul F.D.N.E. Comanesti, l-au depistat pe DN 12A, în interiorul localitatii Ghimes-Faget, pe Tibor C., de 40 ani, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar la Spitalul orasului Comanesti i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare in vederea stabilirii alcoolemiei. Pe DN.2, in localitatea Racaciuni, la volanul unui autoturism a fost identificat Ionel L., despre care politistii au stabilit ca nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta emana halena alcoolica, fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 ml/l alcool pur in aerul expirat. I s-a intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. CUMPARATI TIGARI DIN PIATA
    VANZATORI DE toate neamurile si profesiile
    cred ca si militienii comunitari vind tigari alaturi de vamesi si politia nationala
    Succes in noul an.

Adauga un comentariu

*