Honorius Prigoana: Cand voi ajunge in Parlament voi avea o initiativa de modificare a Legii votului uninominal

Candidatul PD-L in Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor din Bucuresti, Honorius Prigoana, a declarat ca nu este de acord cu modalitatea de redistribuire a mandatelor de parlamentar conform actualei Legi a votului uninominal si ca, daca va castiga un loc in Parlament, va avea o initiativa legislativa de modificare a acestei legi. „Mandatul din Colegiul 1 nu a fost al liberalilor, Bogdan Olteanu a ajuns acolo prin redistribuire, de pe locul 3. Din punctul meu de vedere, primul clasat este cel care trebuie sa intre in Parlament”, a declarat duminica, la Realitatea Tv, Honorius Prigoana.
„Mandatul din Colegiul 1 nu a fost al liberalilor, Bogdan Olteanu a luat 18% si a ajuns in Parlament prin redistribuire, de pe locul 3. Colegiul a fost castigat de PDL. Legea este nedrepata. Va garantez ca eu voi ajunge in Parlament si voi avea o initiativa legislativa de modificare a acestei legi. Din punctul meu de vedere, primul clasat este cel care trebuie sa intre in Parlament. In cazul in care cineva ar avea o problema, am putea face alegeri in doua tururi de scrutin ca la cele pentru primar, insa eu nu sunt de acord cu aceasta reprezentativitate, care ii dezavantajeaza mai ales pe independenti”, a spus Honorius Prigoana.
Legea votului uninominal stabileste o modalitate de redistribuire a mandatelor de parlamentar in raport cu numarul total de voturi al partidelor sau aliantelor, si nu cu procentul dintre voturile obtinute de un partid sau alianta in colegiu si voturile obtinute in intreaga circumscriptie.

Honorius Prigoana: Avantajul meu este ca fac parte din partidul de la guvernare

„Am zeci de idei pe care sa le promovez, am un program foarte clar, care include si componentele de proiecte locale pentru Colegiul 1. Sunt anumite proiecte pentru care o sa ma bat, iar unul dintre primele care trebuie finalizate in colegiul meu il reprezinta linia de metrou, prelungirea de la 1 Mai la Bazilescu. De 19 ani se lucreaza la aceasta linie de metrou, iar eu ma voi zbate ca aceasta prelungire sa se termine in mandatul meu. Banii vor veni de la Ministerul Transporturilor, sunt bugetati. Si aici am un alt avantaj: eu fac parte din partidul care este la guvernare, eu pot ca deputat sa am o intalnire cu ministrul Transporturilor si credeti-ma ca pot sa-l conving pe domnul Berceanu”, a spus Honorius Prigoana.
Acesta a adaugat ca alte proiecte pe care le doreste finalizate in eventualul sau mandat de deputat sunt inchiderea inelului de centura pe zona de nord a Capitalei si reabilitarea Podului Constanta, care „vor rezolva definitiv problema traficului”.

Comentarii

  1. Super copilul asta.Daca as locui in Bucuresti ,si in acel sector l-as ajuta la campanie .Poate asa se mai schimba ceva in tara asta .

  2. Patrascu I. V. a zis:

    Ma bucur ca apar pe scena noastra politica tineri, tineri scoliti in USA (acolo m-am scopit si eu) si ca au curajul necesar pentru a intre in „” lupta politica”” de la noi.
    Vreau ca sa ne cunoastem (eu sunt specialist in virusologie si an 73 ani) ca sa schimbam idei si sa contribui (daca mai e necesar) cu idei si sugestii la programul tau (asa se zice in USA). Acum a apraut in „”sistem”” o noua caoncetie si un nou personaj. Diaconescu de la PSD care sugera tatalui tau sa te duci unde sunt oameni saraci!! Nu…..nu e nevoie! Noua ne trebue curaj, o noua opinie o noua abordare care indirect va influenta viata celor saraci

    Ma poti cauta pe e-mail si direct pe telefon 0745103696

    Dr, Patrascu

    PS. Felicitari

  3. Patrascu I. V. a zis:

    Ca sa ajung la tine, am scris mai milte formulare.OK tinere candidat. Te felicit pentru curajul si pragmatislum tau, de felul cum ai aboradt acest episod politic dinviata ta. Asa cum sti in USA (unde mi-am facut studiile la Cernell University) toti sunt egali si se exprima in acest context.
    Ma bucr ca venit „” unul din USA”” care a facut studii in USA, la Chicago (unde am multe amintiri deosebite si intalnirea cu primarul orasuluI care nu e „”fiste cine””), ma bucur!
    Ma bucur ca mai vine unul din cei scoliti in USA sa incerce „”mare cu degetul”” la noi, asa cum am facut eu cu ani in urma (istorie).

    Sa-ti mentii curajul si atitudinea ca in USA, sa fii alaturi de toti in sistem american.

    SPER SA NE VEDEM

    John
    Dr.I. V.Patrascu MVD PHD

  4. Patrascu I. V. a zis:

    Am constatat numeroase greseli de dactilografie. I-mi ce scuze tie ci celor care citesc aceste mesaje. Ma poate ierta cineva de greselile mele ortografice? Daqca da, atunci citeste cu atentie cele scrise si actioneaza. Daca da, pai tu cei fi un model al celor care au studiat in USA si care vin cu idei noi, cu dorinte noi, cusiosteme de abordare noi, de care noi avem novoie!

    Felicitari

  5. Ai cumva o meserie ,ai invatat altceva in afara de a flancanii din gura . Cred ca ar trebui sa te intorci inapoi in america iati si toata familia si candidati acolo . Ar trebui sa mai inveti sa vorbesti romaneste si americaneste si pleaca la d….. nu observi ca nu te vrem .

  6. DE FAPT CINE ESTE ACEST BAIAT DE BANI GATA IN AFARA DE FIUL GUNOIERULUI MILIARDAR (TARE AS DORI SA INTRE PE FIR ORGANELE ABILITATE ,NU ATROFIATE,SA VADA SURSA DE IMBOGATIRE RAPIDA CAND TOATA TARA ESTE SARACA ) DEOARECE IN AFARA FAPTULUI CA A CONSTITUIT UN GRUP ILEGAL -DESFIINTAT DE ADEVARATII DEMOCRATI SI DE FAPTUL CA ESTE UN VAJNIC STALP DE CAFENEA(LOCAL DE FITE) NU ARE DECAT MERITUL PE CARE NU I-L CONTESTA NIMENI,CA E TANAR?

  7. @mimi, de fapt, acest tanar e exponentul unei clase noi, din care fac foarte multi parte, dar care au f putini curajul sa iasa in fata, pentru ca apar tot felul de curve, care se autointituleaza jurnalisti, si arunca cu tone de noroi, fara insa a se uita in ograda proprie. Frustrarea ta se vede din faptul ca scrii cu CAPS. e un tipat dupa ajutor?

  8. nu are ce cauta in parlament un mincinos. el a terminat un colegiu.

Adauga un comentariu

*