Punct final la doua proiecte importante derulate de DGASPC

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului finalizeaza astazi proiectul „Unitate mobila de interventie la domiciliu”. Festivitatea are loc la Mânastirea „Buna Vestire” Tisa Silvestri”. Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 12 luni, incepând cu data de 02.12.2008 si se adreseaza copiilor cu handicap neuromotor aflati in ingrijirea familiilor din comunitatile rurale apartinând judetului Bacau. Chiar daca perioada de implementare s-a finalizat, proiectul este preluat in structura DGASPC ca si compartiment in cadrul Serviciului de Evaluare Complexa. 12 specialisti (psihologi, asistenti sociali, kinetoterapeuti si asistenti medicali) ofera deja servicii de specialitate pentru 200 de copii.
Tot astazi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau organizeaza Seminarul de inchidere al proiectului cu tema: „Servicii de sprijin pentru copilul cu autism si familia acestuia”. Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 12 luni, incepând cu data de 02.12.2008 si se adreseaza familiilor copiilor cu autism. Desi perioada de implementare a proiectului s-a incheiat, acesta va fi preluat de catre Asociatia Betania, cu sprijin si colaborare din partea DGASPC Bacau. Pâna in prezent, 57 de parinti au beneficiat de sprijin, informare si consiliere.
Evenimentul va avea loc la sediul Asociatiei Betania- sediul Centrului de Informare, Consiliere si Sprijin pentru copilul cu autism incepând cu ora 9.00 si va oferi prilejul prezentarii rezultatelor proiectului si a dezbaterilor cu privire la serviciile de sprijin pentru copilul cu autism si familia acestuia. F. CRETU

Adauga un comentariu

*