Trei zile de dans contemporan in Bacau

dans-contemporan-2009.jpgProiectul este derulat de Centrul International de Cultura si Arte „George Apostu”

Sub numele „Dans contemporan Bacau 2009”, in cadrul programului international de rezidenta artistica „ArtistNe(s)t”, Centrul International de Cultura si Arte „George Apostu” Bacau prezinta in aceasta perioada trei spectacole de o factura mai putin obisnuita pentru publicul românesc de provincie. Joi seara, coregrafa Tania Soubry (foto) din Luxemburg a prezentat „Copii”, un duet intre un barbat si o femeie, imbinare de arte martiale, action theatre, dans si muzica. Pentru aseara a fost programata „Bear Crown”, creatie a coregrafei americane Ivy Baldwin (foto), despre transformarile majore din lume si alterarea lucrurilor considerate valoroase. Evenimentul cultural se va incheia asta seara cu spectacolul „Exil in pamântul uitarii”, al coregrafei românce Andreea Tanasescu, având la baza texte ale scriitorului Barbu Fundoianu, gazat de nazisti.
„Proiectul «Dans Contemporan», ajuns la editia a treia, este rodul programului nostru de rezidenta artistica «ArtistNe(s)t», in cadrul caruia am incheiat, pentru intervalul 2009-2011, un parteneriat cu Centrul de Creatie Coregrafica «Trois C-L» din Luxemburg. De acum, in luna mai a fiecarui an de proiect vom oferi rezidenta artistica unui coregraf strain, iar un coregraf român ales de noi va merge acolo”, a declarat directorul Centrului „Apostu” Geo Popa.
Conferinta de prezentare a proiectului si spectacolelor de dans contemporan desfasurata ieri la centrul cultural din Bacau, cu participarea artistilor, s-a transformat intr-o adevarata dezbatere. S-a discutat printre altele despre exportul de arta, avantajele colaborarii artistice româno-luxemburgheze, atitudinea publicului de la noi fata de dansul contemporan si necesitatea educarii lui in aceasta directie, esenta si functiile sociale ale acestui gen artistic.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. Un proiect reusit

Adauga un comentariu

*