Revolutionarii din România il sustin pe Mircea Geoana in cursa electorala

Conducerea Lojei Organizatiilor de Revolutionari din România (LORD) a semnat luni cu reprezentantii Partidului Social Democrat un acord privind sustinerea candidatului PSDAPC Mircea Geoana la Presedintie. Reprezentantii revolutionarilor au subliniat, cu acest prilej, ca ei sunt apolitici, dar ca au ales sa il sustina pe Mircea Geoana pentru ca, asa cum au luptat pentru caderea dictaturii ceausiste, asa doresc acum „ca tara sa scape de dictatura lui Traian Basescu”. Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat onorat de sustinerea revolutionarilor, subliniind ca va face tot posibilul pentru a câstiga lupta electorala. El a pledat pentru necesitatea unei Românii sociale si le-a transmis tuturor celor care se vor regasi in oferta electorala de centru-stânga a PSD sa aleaga aceasta metoda traditionala de a face politica.
Mircea Geoana a promis ca va fi un factor de coeziune politica si sociala, asa cum a fost predecesorul sau, „parintele fondator al PSD”, Ion Iliescu. „Acest document reconfirma importanta deosebita pe care partidul nostru o acorda relatiei cu dumneavoastra, cu toti iubitorii libertatii din România. Este pacat ca acest subiect a fost, de multe ori, târât in dispute politice, de foarte multe ori a fost folosit electoral, dar vreau sa va asigur ca, in acest an jubiliar va trebui sa prezentam României si lumii intregi calitatile, semnificatia si valorile morale ale Revolutiei Române. Suntem in fata semnarii unui document care nu este un gest politic, ci identitar si de respect fata de cei care acum 20 de ani au avut curajul sa -si riste viaţa si libertatea având curajul sa spuna „NU” tiraniei lui Ceausescu. Fie vreme buna, fie rea, PSD este un partid care va respecta”, a spus Mircea Geoana, care s-a aratat extrem de onorat sa duca mai departe relatia cu revolutionarii din România si a sustinut ca, in cazul in care va ajunge presedinte, va avea un consilier pe probleme de resort. Presedintele LORD, Petrica Balint, a subliniat, la rândul sau, ca motivul pentru care revolutionarii se afla la sediul PSD este acela de a fi alaturi de Mircea Geoana „in lupta impotriva dictaturii spre care se preconizeaza ca tara se indreapta”. „Dorim sa fim alaturi de dvs, de PSD, si de presedintele Mircea Geoana, viitorul presedinte al României. Totodata, dorim sa oprim impreuna cu dvs haosul care este intemeiat de un singur om si acela este presedintele Traian Basescu. Toti stim ce inseamna dictatura. Noi am luptat impotriva dictaturii si avem obligatia sa nu lasam din nou tara in dictatura. Suntem mândri sa fim alaturi de dvs”, a spus Petrica Balint. Ion Iliescu a subliniat semnificatia acestui moment si a apreciat drept firesc ca PSD sa semneze un astfel de document care intareste legatura formatiunii cu „cea mai reprezentativa structura a asociatiilor de revolutionari” – LORD – care s-a nascut la initiativa regretatului Dan Iosif si a celor care au fost in jurul sau si care grupeaza peste 20 de asociatii ce au in componenta persoanele care au participat la caderea regimului comunist.

Comentarii

  1. Care revoluţie? A cui revoluţie! Chiar că noi, naţiunea, suntem luaţi de proşti! Scuze…

  2. Tarane, unde erai pe 21, 22, 23 Decembrie 1989? Te ascundeai in debara sau erai doar un spermatozoid tembel care – acum – ai iesit in lume cam frustrat?…

  3. Nu-mi apartine egalitatea PSD=PCR dar trebuie reaminti-ta. Ce a facut PSD la presedentie si guvernare 10 ani? A promovat coruptia, prostia, nepotismul, etc, etc.
    Mircea Geoana? o balbaiala in politica. Are scoala lui taticu.

  4. scoala lu taticu?spune mi tu ce dovezi ai k a furat…copiii lui nu au salariu d 8000 euro la luxten asa k …

Adauga un comentariu

*