Scandalul parcarilor de pe Mihai Viteazu

parcare30.jpgLocuitorii de pe Strada Mihai Viteazu din Bacau sunt nemultumiti de faptul ca locurile de parcare existente in fata imobilelor sunt ocupate in permanenta de pietari si geambasii de masini. Ei spun ca de ceva timp, un numar important de locuri de parcare au fost luate in administrare de o firma care le-a transformat in locuri de parcare cu plata. Mihaela Maftei, locatara intr-un imobil de pe strada Mihai Viteazu le-a scris consilierilor locali in speranta ca aceasta problema va fi rezolvata in favoarea locatarilor. „Strada Mihai Viteazu nu poate fi considerata pentru locatarii zonei o strada cu parcare cu plata. Efectiv, nu avem unde sa ne parcam masinile. Ni s-a spus sa parcam in spatele blocului dar si aici nu ai unde. Sunt spatii comerciale in spatele blocului si fiecare spatiu si-a rezervat locuri de parcare. Nu o data au fost chemati gardienii publici din cauza conflictelor pentru parcare. Cu totii platim taxe si impozite la fel si consider ca avem aceleasi drepturi”, spune Mihaela Maftei. Ea vine chiar si cu o propunere de solutionare a problemei. „Se pot face liste prin asociatiile de locatari cu privire la locatarii cu masini, prin sefii de scara. Astfel, se poate tine o evidenta fata de celelalte persoane straine care vin si isi parcheaza masinile in zona”, mai spune Maftei.
Aceste lucruri sunt cunoscute la nivel de primarie insa in loc sa fie rezolvate sunt complicate. Luni, consilierii au votat o hotarâre conform caruia o societate comerciala poate sa-si inchirieze un loc de parcare. Persoanele fizice nu au aceasta posibilitate. Cei de la Poliaia Primariei spun ca hotarârea adoptata este una perfect legala si va aduce bani la buget. In privinta comerciantilor de masini second-hand, cei la Politia Primariei ridica din umeri. Ei spun ca intr-un singur an au reusit doar sa faca trei plângeri penale impotriva comerciantilor depistati. „Este greu sa-i identificam pe vânzatori”, spune Relu Mardare, directorul adjunct de la Politia Primariei.
Interesant este ca, executivul a refuzat o propunere venita din partea consilierilor PSD-PDL. Ei i-au cerut primarului Stavarache ca din banii strânsi din inchirierea locurilor de parcare sa se achizitioneze o autoutilitara de ridicat masinile parcate ilegal.

Institutiile statului duc dorul locurilor de parcare

Pe strada Mihai Viteazu se afla sediul unei institutii de stat. Este vorba despre Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie. Aici vin zilnic oameni de afaceri din trei judete din Moldova pentru consultanta sau depunere de proiecte in vederea obtinerii unor finantari. Accesul la OTIMMC se face prin spatele imobilului. Este imposibil, atât pentru angajatii oficiului dar si pentru beneficiarii serviciilor oferite de acestia sa gaseasca un loc de parcare.
Florin CRETU

Comentarii

  1. un grup de locatari a zis:

    Doamna Mihaela Maftei are perfecta dreptate. In afara de faptul ca parcarile din spatele blocurilor de pe Mihai Viteazu sunt ocupate de pietari, exista si o firma (firma care are ca obiect de activitate reparatii si decodari telefoane mobile), care pur si simplu repara masini, fiind nevoiti sa calcam in uleiul de motor scurs pe asfalt si sa inhalam gazele de la masinile care stau pornite ore intregi.

  2. dreptate ai

Adauga un comentariu

*