Proiecte câstigatoare la Darmanesti si Magiresti

45 de noi proiecte au fost aprobate pentru finantare în cadrul programului derulat de Agentia Româna pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale (ARDDZI) Schema de Granturi Mici (SGM), în judetele Bacau, Maramures, Mehedinsi, Suceava si Vâlcea, suma solicitata ridicându-se la peste 860.000 lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Economiei. Domeniile vizate de aceste microproiecte sunt protectia mediului, educatie si învatare comunitara, sanatate, cresterea calitatii vietii, recreere. În vederea îmbunatatirii conditiilor de viata în cadrul comunitatilor miniere afectate, vor fi astfel amenajate spatii verzi si locuri de joaca pentru copii, vor fi reabilitate si modernizate centre educationale, vor fi dotate unele dispensare.
Sumele solicitate prin Schema de Granturi Mici pentru fiecare proiect se ridica la aproximativ 20.000 lei. Proiectele au fost aprobate în urma unei evaluari desfasurate în perioada 7-23 septembrie 2009 de catre Comitetul de Coordonare al SGM, pe baza prevederilor ghidului de implementare al SGM, a recomandarilor Comitetelor Locale de Evaluare, precum si a fondului alocat pentru fiecare judet. SGM este un program implementat de ARDDZI în cadrul „Proiectului de Închidere a Minelor,
Refacere a Mediului si Regenerare Socio-Economica”, finantat prin Acordul de Împrumut cu Banca Mondiala. Patru localitati din judetul Bacau au reusit sa obtina o finantare, pe diferite proiecte, in valoare totala de 183.000 lei. Este vorba despre Darmanesti, Comanesti, Slanic Moldova si Magiresti. Printre proiectele declarate câstigatoare amintim: Implementarea unui sistem IT la Scoala Lapus-Darmanesti, Lucrari de reabilitare termica la gradinita din Valea Arinilor- Magiresti si Imbunatatirea conditiilor de ingrijire si educare a copiilor la Cresa nr.1 Comanesti. F.C.

Adauga un comentariu

*