De-a v-ati ascunselea in Consiliul Local din Târgu Ocna

tgocna.jpgNebuloasa totala, ieri, in sedinta ordinara de Consiliu Local (CL) din Târgu Ocna. Aceasta deoarece nimeni nu stia daca Vasile Cristea si Constantin Ferchiu mai au calitatea de consilieri locali, in urma excluderii lor din Partidul Conservator (PC). Dupa ce ambii au votat la toate punctele de pe ordinea de zi a sedintei, la final nimeni nu avea habar daca ei aveau sau nu acest drept. Ba, mai mult, ultimele doua puncte pe ordinea de zi a sedintei au fost chiar supunerea la vot a incetarii calitatii de drept a mandatului de consilieri locali a celor doi. Bulibaseala adevarata a inceput dupa ce s-a aflat ca Ferchiu si Cristea au fost exclusi din PC, dar ambii au contestat decizia. „Daca au fost exclusi din partid, automat ei isi pierd calitatea de consilieri locali. Pentru acestia se inceteaza de drept mandatul”, a afirmat viceprimarul Costache Nutu, presedintele organizatiei locale PC. In replica, atât Ferchiu, cât si Cristea au sustinut ca decizia luata la nivelul organizatiei judetene este una abuziva si deoarece nu este una finala, au contestat-o. Prin urmare, pâna la obtinerea unei hotarâri definitive, inca mai sunt consilieri locali. „Decizia ca noi sa fim exclusi din partid nu este una definitiva deoarece noi am contestat-o si inca nu am primit niciun raspuns. Trebuie sa se pronunte si Comisia de Etica din cadrul partidului. Inca mai suntem consilieri locali. Noi ne-am trezit dati afara peste noapte. Bacaul ne-a scos din partid fara niciun motiv. Totul la initiativa viceprimarului Nutu”, este convins Constantin Ferchiu. „La nivelul organizatiei locale Tg. Ocna este o bulibaseala totala. Multi si-au dat demisia sau au fost obligati sa isi dea demisia. De aceea am ramas doar o mâna de oameni”, a mai adaugat acesta.
Pe de alta parte, unii consilieri locali sustin ca problema nu este a lor, ci este una interna care tine, strict, de partid. „Noi trebuie sa fim doar instiintati de decizia luata de reprezentantii PC. Daca acestia au fost demisi din partid, atunci nu mai sunt consilieri locali. Lucrurile sunt clare! Noi nu votam daca cei doi mai sunt sau nu consilieri locali. Noi trebuie sa fim instiintati doar”, a afirmat Teodora Sotcan, consilier local PSD. Pâna la o decizie finala pe care o vor lua reprezentantii PC in urma contestatiei depuse de Ferchiu si Cristea presedintele de sedinta, Mihai Rusu (n.r. – care este si consilerul personal al primarului Floarea Ivanof) a decis supunerea la vot a scoaterii de pe ordinea de zi a ultimelor doua puncte in care urma sa se voteze incetarea sau nu a mandatului de consilieri locali a celor doi. La finalul sedintei, multi dintre consilieri si-au pus intrebarea daca retragerea de pe ordinea de zi a celor doua proiecte era de competenta presedintelui de sedinta sau a initiatorului.

„Hotarârile sunt nule”

Contactat telefonic, Constantin Avram, presedintele judetenei PC, sustine ca in momentul de fata cei doi au fost exclusi din partid si, prin urmare, si-au pierdut calitatea de consilieri locali. „Conform legii, CL ia act de pierderea calitatii de consilieri local a acestora, chiar daca acestia au depus sau nu contestatie. In plus, daca acestia au votat, hotarârile de CL sunt nule. Vom sesiza instantele superioare. Vina este clar a secretarului Consiliului Local, care trebuia sa cunoasca acest lucru”, a declarat presedintele Constantin Avram. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. un cetatean a zis:

    Dupa stiinta mea si a altora legea nu este facuta in acest sens corect(cum de altfel nici o lege din Romania nu este clara si concisa).Legea spune ca daca un consilier isi pierde calitatea de membru de partid pe listele careia a fost ales isi pierde automat si functia de consilier,DAR si nu degeaba am subliniat dar,functia acestuia de consilier inceteaza atunci cand cansiliul local i-a act prin HOTARARE de acest lucru.Deci..ce inseamna hotarare?..Orice proiect de hotarare se VOTEAZA,asa ca daca consiliul local nu o voteaza proiectul de hotarare nu trece!!!Partidul care a decis excluderea mebrului sau nu are decat sa o atace in contencios administrativ si va decide judecatorul ce este si ce nu este corect..merg mai departe si va spun ca au fost multe spete de acest gen in tara si majoritatea au fost solutionate in favoarea celui in cauza(adica a consilierului exclus).Acum sa va spun si ceva despre initiatorul acestor proiecte de hotarare..D-nul NUTU COSTACHE,care este viceprimarul orasului TG OCNA,ar trebui sa-l preocupe curatenia din oras,piata agroalimentara care este sub orice critica,gospodarirea comunala de care raspunde direct (obligat prin lege)..nu sa-l preocupe cum isi face el cartile in consiliul local si sa blocheze activitatea primariei impreuna cu SILOCHI ,iar consilierii care sunt de buna credinta si vor sa faca ceva pentru comunitate si nu vor sa-l asculte orbeste pe el(Cristea si Ferchiu)sa plece din consiliul ca sa vrea el.Chiar al a spus-o deunazi ca:CINE NU ESTE CU MINE ESTE IMPOTRIVA MEA!!!…Domnule NUTU,un consilier local o data ce este validat este in SLUJBA COMUNITATII CARE L-A VOTAT NU IN SLUJBA D-VOASTRA SAU A PARTIDULUI CONSERVATOR SI LA CHEREMUL VOSTRU.D-VOASTREA TREBUIE SA VA FIE RUSINE CA A-TI MINTIT IN CAMPANIE ORASENII SI DE FAPT NU A-TI VRUT DECAT SA-L INLATURATI PE SILOCHI SI SA PUNETI MANA PE „CASCAVAL” IN LOCUL LUI.v-ATI DUS SA NEGOCIATI CU EL IN TURUL DOI SI I-ATI CERUT 50.000 DE MII DE EURO SA-L SPRIJINITI.cAND A-TI FOST REFUZAT V-ATI DUS LA FLOAREA IVANOF CERAND POSTUL DE VICEPRIMAR CREZAAND CA DINSA DACA IESE PRIMAR NU VA VENI IN PRIMARIE DECAT VREO DOUA TREI ORE PE SAPTAMAN SI VETI CONDUCE D-VOASTRA.UITE CA NU TI-A MERS..PRIMARITA VINE ZILNIC LA PRIMARIE APROXIMATIV 9 ORE PE ZI SI UITE CA NU TI-A REUSIT PLANUL DIABOLIC….DE ACEEA OAMENI BUNI ESTE NUTU DISPERAT SI VREA SA SCAPE DE CRISTEA SI FERCHI,PENTRU CA NU VOTEZA NECONDITIONAT CU CE VREA EL….RUSINE SA-TI FIE..MA MIR CA TE MAI DUCI LA BISERICA MINCINOS ORDINAR CE ESTI!!!!

  2. La asa ticalosenie de viceprimar nu ai ce sa comentezi

  3. omul cu ochi albastri a zis:

    Intr-o discutie dintre Nutu Costache si Presedintele Filialei Bacau ,Avram Constantin ,in prezenta a inca 3 persoane, Nutu Costache a promis ca ii va da acestuia din urma, lucrari in cadrul Primariei orasului Targu Ocna, in valoare de peste 50 miliarde lei.De aici legatura foarte stransa dintre acestia. Desi, am auzit ca este doctor,ce fel de doctor?a esit si de aceasta data sifonat ,asa cum a esit si de la Politia orasului Targu Ocna,si politia orasului Moinesti.A mai avut doua zvacnirii , concurand pentru Inspectoratul judetean de Politie Bacau si respectiv Neamt,dar se vede ca doctoratul pe care l-a terminat la Chisinau, de parca in Romania nu ar fi mai fost Institutii de invatamant superior,la trimis la pensie si ce se va face ca si aceia va fi diminuata.
    In campania electorala s-a pronuntat ca il va baga la PUSCARIE pe Silochi, intru-cat din cauza lui a pierdut gradul de colonel.
    Intru-cat Nutu Costache, a fost depistat ca a efectuat unele plati ilegale si neoportune catre diferite firme,Primarul orasului ia ridicat dreptul de semnatura,asfel ca la ora actuala acesta are doar rolul de papalete,,,,,,
    Este artizanul tuturor potlogariilor,de tot felul, in Primarie este cautat permanent de persoane dubioase,asa cum ii este caracteristic,este si naiv si chiar…..,intru-cat aproape toti cetatenii stiu ca a achizitionat un tractor + remorca second-hand, cu pretul de 20.000 EURO, in conditiile cand unul nou valoreaza 14.000 EURO.
    Vom fi cu ochi pe el ca inainte pe butelie

  4. Dar nu comentăm nimic despre năpraznicul Mihai Rusu!
    Sunteţi de acord să-i dăm votul pentru mandatul de viitor primar?
    Eu îl văd viitor primar. Are valoare. E cel mai tare.
    Dacă nu-l cunoaşteţi bine, vă recomand să vă străduiţi să-l cunoaşteţi.
    Nuţu a fost poliţai, însă Rusu a fost şi este un infractor.
    Oare cine face hoţiile în Primărie?
    Interesaţi-vă şi vă veţi convinge.

  5. Băi Gigi, Mihai Rusu ăsta al tău nu cumva este milogul ăla din Plopu, finul excrocului ăla de Nelu Vrânceanu? Ce jigodie de om!
    Păi dacă este el, atunci întrebă-i pe cei de la „Colonie” din Tiseşti ce mitocan de om e. Omul care făcea injecţii la veveriţe şi sugea la două capre, iar după aceea râdea ca prostul dacă îi arătai un deget. De fapt, aşa râde ca prostul şi acum. Da bă, este hoţul hoţilor. Pentru hoţii a fost dat afară din serviciu. De ce nu-l întrebaţi pe Grefu, pentru ce l-a dat afară.
    Ştiu că a avut combinaţii cu Iacobuv şi alţi mafioţi de prin Dărmăneşti şi Oneşti. Şi mai ştiu că are o condamnare cu suspendare primită în anul 2008. Da băi Gigi, şi cu toate ăstea este consilier local şi consilierul primarului.
    Ce zici ne face cinste!?
    Dacă vrei îţi pot spune multe despre această lichea de om şi anturajul lui.
    Când vrei putem discuta despre fiecare consilier în parte şi chiar despre primăriţă!

Adauga un comentariu

*