Cu picioarele in apa rece

Dupa ce a mai aruncat o petarda in Parlament, presedintele-jucator-marinar isi aduce aminte, subit, ca este primul moderator al tarii. Vezi Doamne, este strain de tot ce se intâmpla in tarisoara noastra draga, in pedeleul lui scump si in guvernul condus de premierul marioneta cu numele de Boc. El, capitanul nu stia, nici cât negru sub unghie, ca vice premierul Dan Nica va fi trimis in concediu de Emil. Habar nu avea. Cum PSD nu a stat cu mâinile in sân si a anuntat prin voci indreptatite ca va iesi de la guvernare daca Nica nu-i lasat sa-si faca treaba, s-a trezit si badia Traian si le-a cerut celor doi lideri -Boc si Geoana sa mai stea si ei cu picioarele in apa rece si sa mediteze. A spus-o Traian cel cu experinta multor dimineti petrecute cu picioarele goale in lavoarul pus la dispozitie de Elena Udrea.
Problema in sine este cât se poate de simpla. Un ministru anunta ca exista posibilitatea ca de alegeri sa avem turism electoral. Ministrul respectiv mai spune ca deja se fac rezervari de mijloace de transport . Omul promite ca pe perioada mandatului sau nu vor mai fi fraude electorale iar astfel de practici nu vor mai exista. Asa a spus Dan Nica. Afirmatiile sale au deranjat socotelile PDL care, una doua, in zori de zi l-au pus pe faras pe Nica.De ce? Poate de dragul turismului electoral.
In 2004, chiriasul de la Cotroceni ne-a facut de tot rahatul, scuzata sa-mi fie expresia, in Europa. Intre cele doua tururi de scurtin a prezentat natiunii un intreg complot. Mai tineti minte sloganul: „Nu pot ei fura cât poti tu vota!”?. A iesit presedinte si in cei cinci ani scursi nu a fost arestat, condamnat, tras in teapa nici un turist electoral, nu s-a demonstrat nici o frauda electorala, nu s-a gasit nici un suport real la toate sesizarile facute. Atunci, omul insemnat a aruncat pe piata o petarda care a fâsâit câteva zile. Atunci, in decembrie 2004 Basescu era un luptator „aprig” impotriva turismului electoral, al fraudelor electorale. Acum, s-a schimbat. Ne trimite sa stam cu picioarele in apa rece uitând ca el, pe langa Lecitina necesara de administrat de trei ori pe zi, ar trebui sa stea gol pusca intr-un sloi imens de gheata. Poate asa am avea si noi un presedinte cu mintea limpede.

Comentarii

  1. Articolul e incarcat cu jigniri de la inceput pana la sfarsit. Si un incepator isi da seama ca e tras de par, abuziv prin urmare putin credibil.

    „presedinte-marinar”, „badia Traian”, ” lavoarul pus la dispozitie de Elena Udrea”, „chiriasul de la Cotroceni”, ” ar trebui sa stea gol pusca”.

    Prea multe intr-un articolas modest scris de un biet amator cersetor de ceva atentie. Mai invata! Peste pe uscat, va sfarsi cu ochii bulbucati si gura larg deschisa

Adauga un comentariu

*