Razie la Piata Centrala

razie.jpgPolitisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, sprijiniti de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau au actionat în Piata Centrala a municipiului Bacau în vederea depistarii persoanelor neautorizate ce comercializeaza telefoane mobile, tigari, produse contrafacute sau provenite din savârsirea unor infractiuni. În timpul actiunii au fost identificate 12 persoane ce practicau comertul neautorizat si care au fost conduse la sediul Politiei pentru cercetari si luarea masurilor legale. În total, politistii au legitimat 39 de persoane, au efectuat 12 perchezitii corporale, 14 controale asupra bagajelor de mânt si trei controale asupra autovehiculelor apartinând unor persoane fizice. Politistii au constatat doua infractiuni si au aplicat sase sanctiuni contraventionale conform Legii 12/1990 privind comertul neautorizat în valoare de 5.750 lei. De asemenea, au fost confiscate 241 pachete tigari netimbrate, 37 perechi pantofi sport si 14 perechi pantaloni sport precum si trei telefoane mobile, în valoare totala de 7.100 lei, pentru care, persoanele ce le comercializau nu au prezentat documente de provenienta.
S. Gheorghe de 24 ani si S. Vasile de 28 ani, au fost prinsi în flagrant în timp ce ofereau spre vânzare 16 perechi pantofi sport, susceptibile a fi contrafacute, prezentându-le ca fiind autentice, produse în spatiul UE . Celor doi li s-au întocmit dosare penale sub aspectul savârsirii infractiunilor prevazute de Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice. In tim pul raziei, a fost identificat G. Gabriel de 23 ani în timp ce încerca sa comercializeze 203 pachete de tigari netimbrate, 16 perechi de pantofi sport si 14 perechi pantalon sport pentru care nu detinea documente de provenienta . Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 1000 lei, iar marfa a fost confiscata . Tot in timpul actiunii, politistii l-au identificat P. Vasile de 34 ani din Bacau care oferea spre vânzare trei telefoane mobile pentru care nu detinea documente de provenienta. P. Vasile a fost sanctionat cu amenda în valoare de 1000 lei iar telefoanele au fost confiscate urmând a se stabili provenienta acestora. Cu aceiasi ocazie, a fost identificat M. Ion de 42 ani care oferea spre vânzare 38 pachete de tigari netimbrate pentru care nu detinea documente de provenienta. A fost sanctionat cu amenda în valoare de 1000 lei iar produsele au fost confiscate. Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare.

Comentarii

  1. AnnaFreud a zis:

    Trebuia sa fi intrat la piata, la serviciul ANL sa fi arestat seful de acolo, mister MINTIANU GHEORGHE, ca alea-s fapte de fapte, si ala-i infractor nu amaratii care incearca si ei sa traiasca si fenteaza legea de 2 bani, care si merita ocolita.

  2. AnnaFreud a zis:

    Rectific si nu prea: MINTIANU de la „a minti”, dar corect e MUNTIANU. Asadar, nu-mi cer scuze, ca era oarecum valabil.

Adauga un comentariu

*