Cimitirele din Bacau, impartite intre parohii

cimitir.jpgTrei solicitari primite din partea a tot atâtea parohii din Bacau au facut obiectul unor proiecte de hotarâre in sedinta ordinara de Consiliu Local Bacau.
In anul 2001, Consiliul Local Bacau a aprobat darea in folosinta gratuita catre Parohia Ortodoxa “Sf. Dumitru” a unui teren de 4.000 mp in incinta Cimitirului Sarata I. Dupa opt ani, s-a reusit sa se faca masuratorile la acest teren pentru intocmirea cartii funciare si s-a constatat ca biserica stapânea 4592 de mp. Pentru a intra in legalitate, parohia a solicitat darea spre folosinta gratuita a celor 592 mp, astfel incât, suprafata primita de la municipalitate sa corespunda cu situatia de la fata locului.
O situatie identica a fost sesizata si de Parohia Ortodoxa “Izvoarele” Biserica “Sf. Voievozi Mihail si Gavril”. Parohia a primit in 2001, 5247 mp de terne in incinta Cimitirului Izvoare dar la masuratoare au iesit 5270 mp. Consilierii au fost si in acest caz de acord sa dea spre folosinta gratuita Parohiei diferenta de 23 mp.
In 2002, Episcopia Romanului a primit in folosinta gratuita terenul in suprafata de 5.805 mp, pe Digu Bârnat, cu scopul de a construi o biserica si un lumânarar. Ulterior, Episcopia Romanului a primit sub forma de donatie inca 581 mp de la un supermarket. Cei 6154 de mp au fost solicitati in luna aprilie a.c. de catre Parohia Ortodoxa “Lazaret” iar joi consilierii locali au fost de acord cu solicitarea facuta. (F.C.)

Adauga un comentariu

*