Căutări în van în cazul copilului dispărut la Rânca

Ieri s-a împlinit o săptămâne de la dispariţia copilului Costea Velcev, în vârstă de şapte ani, din Rânca, Gorj. Eforturile susţinute nu au dus la nici un rezultat. Copilul a fost căutat în fiecare zi în teren sau folosit şi câini, iar la operaţiuni au participat zilnic, cel puţin 60-70 de oameni.
Căutările au fost reluate azi, folosindu-se trei câini odihniţi, aduşi de la institutele chinologice din Dolj şi Sibiu, care îi înlocuiesc pe ceilalţi doi, antrenaţi special pentru depistarea cadavrelor.
Potrivit lui Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, cei doi câini care l-au căutat vreme de trei zile pe copilul Costea Velcev, dispărut din staţiunea Rânca, au obosit şi nu mai dau randamentul aşteptat. „Terenul este foarte accidentat, iar câini au obosit, au făcut febră musculară şi trebuie înlocuiţi. Au mai fost aduşi doi câini de la Sibiu şi unul de la Dolj, care vor începe căutările. Aceasta este cea de-a opta zi de căutări, toate finalizate fără rezultat. Practic nu avem nici un indiciu, nici o urmă găsită în teren. Dar continuăm căutările“, a spus Daniel Tică.
Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj a făcut câteva precizări pentru evz.ro: „În primul rând copilul nu are nici un fel de dizabilitaţi psihice sau fizice. Este un copil care vorbeşte rusă şi înţelege greu şi implicit comunică greu, în română. Nu are dificultăţi motorii, doar că este un copil care nu are antrenament fizic, nici condiţie fizică şi căruia nu-i place să meargă. Bunicii spun că mergea, pe jos, un kilometru după care vroia acasă, pentru că îl dureau picioarele”.
Şeful salvamontului a mai spus că echipele de căutare s-au reorganizat, pentru că s-au întâlnit cu urşi. „Grupurile trebuie să fie mai mari. Avem un salvamontist în fiecare grup de căutători. Sunt măsuri de siguranţă, pentru că deja ne punem pe noi în pericol”, a precizat Cornoiu. Acesta a mai spus că urmele luate de câini s-au oprit de fiecare dată în spatele cabanei.

Adauga un comentariu

*