Gică Popescu a colaborat cu Securitatea (presă)

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de „Petrescu”, informează cotidianul Adevărul, în ediţia de luni.

Citeste: mai mult

Comentarii

  1. ABUZURILE LUI GICA POPESCU DEPOSEDARE TEREN, TULBURARE POSESIE
    SINT IN PROCES CU EL DE 7-8 ANI ! CITITI ACADEMIA CATAVENCU DIN 15 MARTIE 2006! Revedeti emisiunea domnului Sorin Ovidiu Balan – Echipa de investigatii – ianuarie-februarie 2006 despre „tepele ” lui Gica Popescu Inca un site http://www2.hotnews.ro/articol_21412-Gica-Popescu-evolueaza-pe-terenul-proprietarilor-de-drept.htm Gica Popescu evolueaza pe terenul proprietarilor de drept Gica Popescu, (nimeni altul decât cel care in cazul Bratu a introdus ilegal in tara milionul de dolari nedeclarându-l si in felul acesta prin evaziune fiscala) a construit un complex de locuinte de lux (Complex Amfiteatru) in Iancu Nicolae, PE UN TEREN CARE NU-I APARTINE DE DREPT, TEREN CARE ESTE INCA IN LITIGIU! A CONTRACTAT APARTAMENTELE DE LUX CONSTRUITE ABUZIV! SI-A MINTIT CUMPARATORII! IN CIRDASIE CU PRIMARIA VOLUNTARI PRIMAR PANDELE, GICA POPESCU MITUIESTE EXPERTUL care trebuia sa masoare pamintul. Gica Popescu – ironie, da in judecata, de curind, propietarul terenului vecin cu al meu. Astfel, RECUNOASTE ca terenul pe care a construit nu-i apartine. Apartamentele sunt scoase la vânzare de Companiile Imobiliare CAGEAD, EUROINVEST-EUROEST, REGATA. Abuz a facut si cu un alt teren in Caracal! Procesul dureaza de 7 ani si am 4 hotariri definitive si irevocabile in favoarea mea!

    Este surprinzator cum de este posibil acest lucru când prin incheierea nr. 71194/18.11.2005 a biroului de carte funciara mi s-a aprobat notarea litigiului ce-l am cu Gheorghe Popescu, acesta având interdictie la instrainare, dar pentru a duce in eroare pe cumparatori se foloseste de aceste companii care probabil sunt ale dânsului, inselând cumparatorii. Având aceasta interdictie orice vânzare a apartamentelor construite pe terenul subsemnatei este total ilegala. Cu toate acestea prin reclama ce se face de Compania CAGEAD, EUROINVEST si REGATA se pune la cale o noua mârsavie de catre acesta.- totodata va informez ca recursul declarat la 30.11.2004 impotriva acestui apel de Lungu Ion Sorin, redactat de avocata Lazar Elena, care stia ca acesta la 27.10.2004 vânduse terenul lui Gheorghe Popescu, desi era in proces cu subsemnata, a fost aprobat in favoarea mea cu cheltuieli de judecata in data de 06.03.2006 la Curtea de Apel Bucuresti Sectia A IV A Civila.
    Având in vedere vânzarea ilegala dintre Lungu Ion Sorin si Gheorghe Popescu am cerut instantei Curtea de Apel Bucuresti sa includa pe rol si pe Gheorghe Popescu, astfel ca decizia in curs de redactare in favoarea subsemnatei il va nominaliza si pe Gheorghe Popescu.
    Totodata mai precizez ca la 27.10.2004 când Lungu Ion Sorin a vândut terenul, desi era in mai multe procese cu subsemnata si autoarea mea care s-au definitivat in 2006, in defavoarea lui, biroul de carte funciara fost pe lânga judecatoria Buftea i-a eliberat extras de carte funciara, facilitându-i instrainarea terenului catre Gheorghe Popescu.
    Fata de cele de mai sus cât si pentru a preveni alt abuz din partea lui Gheorghe Popescu care prin Compania EUROINVEST si REGATTA incearca sa-l faca, ma adresez tuturor forurilor superioare ale STATULUI ROMAN facând cunoscut ceea ce pune la cale acelasi Gheorghe Popescu, marindu-si averea.

    Gica Popescu are mai multe dosare la DNA? de Talos Cristian
    Portalul de stiri All-News are informatii ca fostul jucator de fotbal Gheorghe Popescu poate fi anchetat de DNA si in legatura cu alte dosare, in afara celor facute publice de presa.
    Stirile aparute in ultimele zile vehiculau informatia conform careia Gheorghe Popescu, impreuna cu alte persoane din fotbal, sunt anchetate de DNA in legatura cu prejudiciul adus celor patru cluburi de fotbal, in valoare de 10 milioane de euro, suma provenita din transferurile de jucatori. Statul a fost prejudiciat si el, din urma tranzactiilor urmand sa revendice taxe in valoare de 1,7 miliarde de euro.
    In aceasta dimineata am primit de la cititorii portalului All-News documente si inscrisuri oficiale care demonstreaza, fara nici un dubiu, ca fostul fotbalist Gheorghe Popescu este implicat si in alte afaceri necurate.
    Din documentele pe care le-am primit la redactie reiese faptul ca Gica Popescu a construit abuziv mai multe vile pe terenul unor pensionari.

    Toata povestea a inceput in 2004 cand, in cardasie cu Primaria Voluntari si Judecatoria Buftea, Gica Popescu a construit ilegal mai multe vile pe un teren care apartine de drept doamnei Rodica Tomescu. Teren cumparat in anul 2001 de doamna Tomescu, cu acte in regula, de la Ortansa Levitchi si Alexandru Levitchi, 2 pensionari din Bucuresti. Gica Popescu a ocupat terenul sustinand ca el l-a cumparat de la Ion Lungu, finul sau si asociat in firma S.C. GP & Partners SRL.

    Care este istoria acestui teren
    Acest teren a apartinut initial veteranului de razboi Pacleanu Ion Iacob, care l-a obtinut printr-un schimb de terenuri cu Primaria Voluntari, in anul 1993, in baza legii 18. La sfarsitul anului 1993 Pacleanu Ion a decedat. In data de 29.12.1993 acest teren a intrat drept mostenire, in posesia doamnei Levitchi Ortansa, fiica decedatului. In 2001 Levitchi Ortansa vinde terenul dnei Tomescu Rodica.
    In acest moment apare in peisaj Lungu Ion. Acesta deschide un proces solicitand anularea contractului de vanzare-cumparare dintre Ortansa Levintchi si doamna Tomescu, prezentand niste acte false de proprietate. Actele respective au fost modificate cu complicitatea expertilor cadastrali, inversandu-se vecinatatile. Astfel, terenul invecinat pe care de fapt il avea Lungu Ion se suprapunea peste terenul familiei Levintchi. Lungu Ion, intr-un mod bizar, obtine de la Tribunalul Buftea o sentinta care ii anula doamnei Tomescu dreptul la proprietate intr-un proces pe care Judecatoria Buftea l-a judecat cu usile inchise, necitand-o pe doamna Levitchi pentru a se putea prezenta la proces.
    Judecatoria o citeaza in schimb pe Alexandrina Cretu, sora doamnei Levitchi, persoana care si-a permis ,,luxul” sa lipseasca de la acest proces fiind decedata. In ciuda actului de deces, care a fost trimis la judecatoria Buftea, instanta a citat-o pe decedata de doua ori. In urma acestei sentinte, care i-a dat castig de cauza lui Ion Lungu intr-o mascarada de proces, doamna Tomescu si familia decedatei contesta decizia Tribunalului Buftea si castiga apelul.
    Urmatoarele confruntari in tribunal sunt castigate tot de Tomescu, care obtine nici mai mult nici mai putin de 4 hotarari irevocabile si definitive ce-i confirma dreptul de proprietate asupra terenului, ultima sentinta definitiva si irevocabila fiind emisa de Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti.

    Decizia civila nr. 1748A/2002 a Tribunalului Bucuresti, ramasa definitiva si irevocabila a dat castig de cauza lui Levitchi Ortansa impotriva lui Lungu Ion si a lui Popescu Gheorghe stabilind ca sunt doua terenuri distincte, cu vecinatati diferite. Cu toate acestea, trecand peste hotararile instantelor superioare, in timpul desfasurarii procesului Ion Lungu ii vinde lui Gica Popescu, asociatul sau, terenul, cu complicitatea autoritatilor locale care nu ar fi avut dreptul sa incheie aceasta tranzactie, terenul aflandu-se deja in litigiu.
    De data aceasta intra Gica Popescu in joc si chiar daca familia de pensionari Levitchi avea hotarare definitiva si irevocabila cum ca este terenul lor, Gica Popescu obtine de la Primaria Voluntari autorizatia de constructie pe un teren care nu-i apartinea. Dupa ce a cumparat terenul, Gica Popescu a obtinut si 3 miloane de euro imprumut de la BRD, ipotecand un teren care nu ii apartinea. Construieste un complex rezidential, prin intermediul societatilor Euroinvest si Regatta, urmand ca apoi sa scoata la vanzare aceste vile.
    Cazul este incredibil in conditiile in care in Romania zilelor noastre orice persoana care are bani poate face orice doreste. Din informatiile pe care le avem se pare ca DNA cerceteaza si aceste informatii, iar in luna februarie va avea loc inca o infatisare la Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu acest caz incredibil. Dupa ce am parcurs aceste materiale, i-am contactat pe sotii Levitchi pentru a ne furniza mai multe detalii despre aceasta confruntare.
    Situatia a devenit cu adevarat trista in momentul in care acesti oameni, la telefon, ne intrebau cu lacrimi in ochi „Ce sa facem? De peste 7 ani ne cautam dreptatea in Justitie. Toata lumea ne da dreptate, am obtinut hotarare ca este terenul nostru dar nimeni nu-l poate da afara pe Gica Popescu, care arunca cu bani in stanga si in dreapta pentru a amana restituirea acestui teren. In tara asta iti trebuie bani sau relatii ca sa iti faci dreptate. La ce porti sa mai batem?”
    Doamna Tomescu, care a cumparat terenul de la familia Levitchi, a trimis scrisori de informare in legatura cu acest abuz atat la Presedintie, la Cancelaria Primului Ministru, cat si
    la DNA. In momentul in care au vazut la televizor ca Gica Popescu a fost chemat la DNA ne povesteau ca au sperat, in sufletul lor, ca Gica Popescu sa fie anchetat si in legatura cu sesizarile pe care le-au facut la aceasta institutie. Le-am promis ca o sa urmarim indeaproape acest caz si ca o sa-i tinem la curent imediat ce apar informatii noi.
    Ne punem totusi intrebarea, de ce domnul Presedinte Traian Basescu, atunci cand a primit memoriul acestor pensionari, nu s-a grabit sa le raspunda si lor, asa cum a facut-o in cazul societatii Art Constructii ’92”, patronata de Dumitru Bucsaru, in care omul de afaceri reclama faptul ca firma mai are de primit peste o suta de miliarde de lei de la CFR. „D-le Ministru Dobre.
    Rog analizati si rezolvare legala. 12.4.2005”, i-a transmis seful statului ministrului de atunci al Transporturilor. Peste cateva luni situatia s-a rezolvat, iar Bucsaru a intrat in posesia banilor.
    Acesti oameni, de sapte ani de zile, isi cauta dreptatea la toate portile, care se pare ca raman inchise. Iata ca in Romania de azi, atunci cand ai bani si relatii, poti sa fii si deasupra legii.

Adauga un comentariu

*