Conducerea Politiei, anchetata de DGA

dsc07578.jpgSefii IPJ Bacau, Stefan Alexa si Ionel Mirica, alaturi de alti ofiteri cu functii de comanda din Politia Bacau, sunt anchetati de DGA pentru fapte de coruptie. Vasile Oprisan, adjunct al sefului IPJ Bacau, recunoaste ca s-a inceput o ancheta in acest sens. In plus, Roland Filipescu, purtator de cuvânt al DGA Bacau, a confirmat ca „s-a inceput o activitate procedurala in baza delegarilor dispuse de procurori”

Comisarul sef Stefan Alexa, comandantul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau, Ionel Mirica, adjunct al sefului IPJ, alaturi de alti ofiteri aflati in functii de conducere, sunt anchetati de Directia Generala Anticoruptie (DGA) Bacau, pentru luare de mita, trafic de influenta si alte fapte de coruptie. Surse judiciare sustin ca ieri s-au inceput verificarile cu privire la modul de ocupare a unor posturi din cadrul Politiei Bacau. Aceleasi surse mai sustin ca in ancheta sunt implicati, pe lânga ofiteri aflati la conducere, si altii trecuti in rezerva, dar care au detinut functii la vârful IPJ. „Da, intr-adevar, au venit ofiteri DGA si ne-au solicitat mai multe date cu privire la ocuparea unor functii in urma organizarii unui concurs in decembrie, anul trecut. Acum se verifica aceste date”, a declarat Vasile Oprisan, adjunct al comandantului IPJ Bacau. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt al Politiei, recunoaste ca s-a inceput o ancheta a DGA, dar refuza sa ne furnizeze mai multe date. „Nu pot da relatii despre o activitate desfasurata de ofiterii DGA”, a declarat Narcisa Butnaru. Reprezentantii DGA confirma faptul ca s-a inceput o ancheta inpotriva unor ofiteri aflati la conducerea IPJ Bacau, conform dispozitiei procurorilor. „Ofiterii DGA desfasoara activitati procedurale in baza delegarilor dispuse de catre procurori, dar deocamdata nu putem oferi detalii, fiind o ancheta in desfasurare”, a declarat Roland Filipescu, purtator de cuvânt al DGA Bacau.

Alexa si Mirica afirma ca nu au habar de ancheta

Comisarii sefi Stefan Alexa si Ionel Mirica, principalii anchetati in dosar, afirma ca nu au habar de faptul ca sunt anchetati de DGA. „Nu stiu despre asa ceva. Acum aud pentru prima data de ancheta asta. Sunt in concediu si sincer habar nu am”, a declarat Stefan Alexa. „Da, sunt anchetat? Da’ de ce? Am sa dau niste telefoane sa vad daca asa este! Nu m-a anuntat nimeni de treaba asta”, a afirmat Ionel Mirica. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. Niste nenorociti. Hotul striga „hotii” ca de obicei. Pe cine ar putea aresta delincventii astia?

  2. OARE CHIAR TOTI SEFII BACAULUI SUNT CORUPTI, AR TREBUI TOTI INTREBATI DE UNDE AU ATATEA AVERI, OARE DIN SALAR SAU ALTE SURSE…………DE AICI SE VA FACE ECONOMIE LA BUGETUL DE STAT DIN ACESTE VENITURI COLOSALE?/?////////

  3. niste incompetenti.

  4. Domnilor, fiti tari, se vrea schimbarea, profesionistii trebuie schimbati. bineinteles cu membri de partid. Se duce de rapa tara asta , a ajuns sa fie condusa de activisti de partid, judet condus de un ziarist, apele conduse de un presedinte de partid, etc.

  5. Ca sa ramaneti in functie trebuie sa luati exemplul ISU Bc, stati jumatate aplecati si pupatile labele pana la cot………….

  6. scuze, dar si domnul oprisan este implicat , nu se spune nimic despre el, mai faceti niste sapaturi.Pentru un post in politie se cerea 5000 de euro.

  7. eu je moi a zis:

    Mirica este un ghimpe în talpa miliţienilor, pentru că vine de la Politia TF şi nu e parte din gaşca veche. Hai să-l eliminăm, găsim noi un motiv, ne strică jocurile, nu-i aşa?

  8. cugetatorul a zis:

    hei domnule comandant,cine te-a pus sa faci cirdasie cu gruparea infractionala GAVRILA-ISACHI.

  9. Muncitor calificat a zis:

    n-ar putea sa stea in concediu vreo cativa ani? k nu-i cu suparare

  10. ARMAGHEDON( a se citi alexa) a zis:

    SCENARIU POSIBIL-OPRISAN SEF DE INSPECTORAT,ROMAN SI BREBU ADJUNCTI-CEL DE-AL DOILEA DIN PARTEA PDL.PUSCASU SEF LA MUNICIPIU.CE DEZASTRU VA PASTE DRAGI CONTRIBUABILI.CE ADUNATURA DE FOSTI OFITERI DE POLITIE RUTIERA,EXAMINATORI CORUPTI SI NEPROFESIONISTI.SE VA INCURAJA LA FORMA MAXIMA CORUPTIA,FAVORITISMUL,NEPOTISMUL,COMANDA POLITICA,SE DUCE DRACULUI TOT CE IN ULTIMA PERIOADA PESTE 1000 DE POLITISTI AU PUS OSUL LA TREABA.TOTUL SE INVIRTE I JURUL LUI VLASE PETRU GABRIEL.DOMNULE PROCUROR DE CAZ DE LA DNA,DESCHIDE OCHII NU TE LASA INFLUENTAT DE SAGETILE ROSII DE LA DGA SI DGIPI.CINEVA SA SESIZEZE OAMENI BUNI PE BASESCU,SRI-UL SAU ORICE OM DE BUNA CREDINTA DIN TARA ASTA.SOS——-SALVATI POLITIA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA

  11. pai de ce nu-i sesizezi tu ma daca esti asa de buna credinta? cu care din cei doi tii pana la urma, ca oricum se cunoaste ca esti partinitor. terminati ma cu prostiile, lasati justitia sa-si urmeze cursul firesc. daca sunt nevinovati cum de altfel se sustine, nu au de ce sa fie schimbati si implicit nu au de ce sa le fie teama. va uscati gura pe forumuri (nu ca s-ar influentata in vreun fel rezultatul final al anchetei).

  12. Agentul Termic a zis:

    Mai bine ar recunoaste Oprisan ca de la el a plecat „sesizarea”. Nu mai
    are rabdare, vede ca Alexa nu mai pleaca de la Bacau… Venit la Serviciul
    „Pastravi si Caprioare”, fara sa aiva nici un habar cu ce se maninca
    munca de politie, acest neica-nimeni Oprisan rivneste acum la functia de
    „Stapin de Ciolan”. Sa dea Dumnezeu la fiecare dupa inima lui…!

  13. hotul la hot trage cum este posibil ca un ag.de politie de la pol. rutiera onosti in scurt timo si-a achizitionat o skoda octavia ultimul model un bmw seria 5 model 2008 si o vila intr-un timp scurt

  14. ptr. lucky a zis:

    A scoso pe mata la produs au futut o in cur sia slobozit o. mars ma muie

  15. Gold Press Media a zis:

    Flutur crede că Boc este soluţia optimă pentru funcţia de prim-ministru
    Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a apreciat că preşedintele PDL, Emil Boc, este soluţia optimă pentru funcţia de prim-ministru, fiind o garanţie pentru continuarea reformelor începute, dar şi pentru continuarea acordului cu FMI.
    Felix Ilie
    Seful Departamentului de Comunicare

  16. Curtea Penala Internationala de la Haga il va judeca pe presedintele Sudanului, Omar al-Bashir, pentru trei capete de acuzare in cazul genocidului din Darfur, o miscare ce va spori presiunile diplomatice asupra regimului.Un apel de acum patru luni la primul tribunal international permanent al crimelor de razboi a concluzionat ca judecatorii au comis o eroare cand au refuzat sa-l considere inculpat pe al-Bashir, potrivit GPM.Procurorii au initiat cazul din nou si luni judecatorii au emis un mandat de arestare care il acuza pe al-Bashir de genocid.Procurorul Luis Moreno Ocampo il acuza pe al-Bashir ca tine 2.5 milioane de refugiati, apartinand unor grupuri etnice sprecifice, in lagare din Darfur .
    Felix ilie
    Seful Departamentului de Comunicare

Adauga un comentariu

*