Ursii gunoieri s-au reprofilat

Turisti, atentie la portbagaje, hotii sunt prin preajma! Acesta putea fi avertismentul pentru cei care au circulat vineri pe drumul ce leaga Sinaia de Cota 1.400 si care au dat nas in nas cu trei hoti mai putin obisnuiti.

Este vorba despre o ursoaica si de cei doi pui ai sai, care au iesit la sosea si au dat tarcoale masinilor, in cautare de hrana.

O scena demna de un film: cei trei ursi isi fac aparitia pe sosea si se posteaza in fata unei masini. Soferul, precaut, opreste si asteapta sa vada reactia ursoaicei. Un schimb rapid de priviri si mica familie se indeparteaza, semn ca omul isi poate continua drumul.

Cateva minute mai tarziu, apare o a doua masina. De aceasta data, ursii prind curaj. Puii dau tarcoale portbagajului autoturismului, doar-doar vor gasi ceva hrana, insa norocul nu le-a suras nici acum.

In scurt timp, soseaua se umple cu masini. Mai multi soferi s-au oprit ca sa admire spectacolul si, cu telefoanele mobile, aparatele foto sau camerele video, s-au grabit sa imortalizeze familia de patrupede. Unii nu au luat in seama panourile care avertizeaza asupra riscului intalnirii cu ursii in zona si s-au apropiat periculos de mult.

Distractia amatorilor de senzatii ii poate costa scump. Ei risca amenzi intre 500 si 1.500 de lei.

Iar un asemenea comportament necontrolat poate provoca tragedii. Anul trecut, mai multi oameni au cazut victima atacurilor ursilor in judetul Brasov.
sursa: stirileprotv.ro

Adauga un comentariu

*