Actiuni complexe desfasurate de Politia Onesti

La sfârsitul saptamânii trecute, cadre de la Politia Onesti, de la diferite birouri si compartimente, au organizat mai multe actiuni pe raza municipiului si a comunelor invecinate, impreuna cu lucratori de la posturile comunale. S-au aplicat zeci de sanctiuni contraventionale, dar au fost constatate si câteva infractiuni, pentru care s-au intocmit dosare penale.

Au dat atacul la vitrinele frigorifice

Printre cei surprinsi de politisti s-au numarat si Vlad H. (17 ani), Bogdan Ion A. (17 ani) si Octavian Florin C. (18 ani), din Onesti, care au sustras produse din mai multe vitrine frigorifice din municipiu, pe care le-au descuiat cu chei potrivite. Produsele, in special bauturi racoritoare, erau transportate cu o geanta, iar politistii le-au predat societatilor pagubite si au intocmit dosare penale pentru faptasi, pentru furt calificat. Amenzi de câte 100 de lei au fost aplicate si pentru 8 cersetori, care apelau la mila publicului in diverse zone din municipiu, iar printre acestia se numara Daniela G. (35 de ani, din Caiuti), Lacramioara H. (26 de ani, din Onesti) si Costica L. (61 de ani, din Onesti).

Controale la discoteci

In zona barurilor si discotecilor comunale, au fost constatate 4 contraventii, pentru care au fost aplicate amenzi in valoare de 2.500 de lei. Pentru provocare de scandal, Neculai O. (40 de ani, din Dofteana) a primit o amenda de 500 de lei, iar Elena A. (25 de ani, din Onesti) s-a ales cu o amenda de 1.500 de lei, pentru ca a deschis o discoteca la Manastirea Casin, fara a avea autorizatie de functionare. A fost sanctionat si Ciprian C. (32 de ani, din Buciumi), care a adresat cuvinte si expresii jignitoare trecatorilor din Onesti (200 de lei amenda), iar la Obor, a fost amendat Caroli G. (43 de ani, din Târgu Secuiesc), care comercializa produse agricole fara a avea preturile afisate (amenda de 1.000 de lei).

Penalizari pentru nefolosirea centurii de siguranta

Pe linie de circulatie rutiera, s-a desfasurat o actiune pentru sanctionarea soferilor care nu folosesc centura de siguranta. Sase conducatori auto au primit amenzi pentru aceasta abatere, printre care Lehel K. (29 de ani, din comuna Praid, judetul Harghita), Viorel T. (35 de ani, din Dofteana) si Manuel A. (22 de ani, din Oituz). Pe lânga amenzi, de câte 120 de lei, soferii au primit si câte doua puncte de penalizare. A mai fost depistat si Nicolae G. (40 de ani, din Onesti), care conducea in stare de ebrietate, având 0,76 miligrame per litru de alcool pur in aerul respirat, fapta pentru care s-a ales cu dosar penal.

Delicte silvice si comert ilegal cu animale

Pe linia combaterii delictelor silvice, au fost amendati, cu câte 500 de lei, Danut B. (41 de ani, din Târgu Trotus) si Ion M. (37 de ani, din Bârsanesti), care transportau câte 0,5 metri cubi de material lemnos, fiecare, pentru care nu detineau acte de provenienta. Materialul lemnos a fost confiscat de politisti. Alte amenzi, de câte 600 de lei, au primit Catalin P. (35 de ani) si Constantin V. (32 de ani), ambii din Helegiu, care transportau mai multi porci, fara a avea documente sanitar-veterinare.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. nu inteleg dc dracu nu a inchis discotek aia de l m.casin de tot

  2. veniti si inchideti-o k se face trafic d droguri

  3. si plus d asta o deschide mereu duminik de la ora 14 pana seara.ce inseamna asta!!!!!!nu ma simt in siguranta in discotek ast apt k tre sa ma astept ca vin aia si incepe bataia

  4. Anonim a zis:

    sal fut pe moresanu in gat

Adauga un comentariu

*