Tâlhar retinut

Spiritul civic al cetatenilor si operativitatea politistilor au condus la identificarea si prinderea unui tânar care a tâlharit intr-o singura zi doua persoane. Eugenia R., de 76 de ani s-a prezentat joi, 26 februarie, la ora 17.30, la Politia municipiului Bacau si a reclamat ca un tânar necunoscut a deposeda-o prin smulgere de plasa în care avea bani si bunuri personale, în timp ce se afla pe strada Apusului. În timpul audierii reclamantei, la Polite a fost adus de un echipaj de poliţie, Emilian Neculai A., de 21 ani, din comuna Secuieni, prins în flagrant, in timp ce il deposedase prin smulgere de telefonul mobil pe Dragos Constantin D., de 9 ani, din Bacau. S-a stabilit ca joi, 26 februarie, la ora 18.30, minorul se deplasa pe strada Banca Nationala, vorbind la telefon cu parintii. În acest timp, din spate, Emilian Neculai A. i-a smuls telefonul mobil din mâna, fara ca minorul sa poata sa-i opuna rezistenta. Dupa comiterea faptei, Emilian Neculai A. a traversat strada în fuga, indreptându-se spre strada Mioritei. Baiatul de 9 ani a strigat, alarmând astfel trecatorii care si-au dat seama ce s-a întâmplat si au pornit în urmarirea autorului, care s-a refugiat într-o scara de bloc de pe strada Banca Nationala.
Unul din martorii evenimentului l-a somat verbal pe Emilian sa restituie telefonul copilului, dupa care i-a blocat acestuia usa de acces în bloc si a anuntat Politia. Patrula de politie, sosita la faţa locului, a trecut la legitimarea tânarului de 21 de ani si, cu ocazia controlului corporal sumar au gasit asupra lui doua perechi de ochelari de dama, un portofel cu suma de 58 lei si mai multe cartele sim reîncarcabile. Cele doua perechi de ochelari au fost recunoscute si restituite Eugeniei R. , iar telefonul mobil, în valoare de 500 lei, a fost restituit minorului Radu Mihai D. În urma cercetarilor efectuate si audierii lui Radu Mihai D., acesta a recunoscut faptele comise. A fost întocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de tâlharie. Emilian – Neculai A. a fost retinut 24 de ore pe baza de ordonata, urmând ca astazi sa fie prezentat parchetului cu propunere de arestare preventiva. (D. M.)

Comentarii

  1. cetateanul a zis:

    Ma bucur ca inca mai exista spirit civic. Numai asa vom determina infractorii „sa se lase de meserie”. Doamne ajuta! Inceputul e bun.

  2. cetateanul a zis:

    Fara spirit civic, politia este impotenta.

Adauga un comentariu

*