Schimbare in fruntea administratiei bacauane: Dorian Pocovnicu a fost învestit in functia de prefect

gabi-vlase-de-decupat.jpgIn fata unei asistente alcatuite din crema mediului politic bacauan, Dorian Pocovnicu a fost investit, ieri, in functia de prefect de catre Constantin Mihart, director in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). El i-a luat locul lui Claudiu Serban la vârful institutiei ce reprezinta Guvernul in teritoriu. Pocovnicu a declarat ca va fi un prefect implicat in actul administrativ si nu doar unul care sa priveasca de pe margine la desfasurarea activitatilor din administratia bacauana. Tot in cadrul ceremoniei de ieri consilierul local Claudiu Balan a fost „uns” in functia de subprefect.

Schimbare la vârful administratiei bacauane, unde consilierul local Dorian Pocovnicu a fost investit, in cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri, in functia de prefect al Bacaului. El il inlocuieste, astfel, in fruntea institutiei ce reprezinta Guvernul in teritoriu, pe Claudiu Serban. Evenimentul a avut loc in prezenta lui Constantin Mihart, seful Directiei Generale pentru Relatiile cu Institutiile Prefectului din MAI, dar si a unei consistente asistente politice, din care s-au desprins deputatul Gabriel Vlase, presedinte executiv al PSD Bacau, respectiv senatorul Catalin Mardare (PSD). Mihart a dat citire deciziei in baza careia Serban a fost eliberat din functia de prefect si trecut in corpul inspectorilor guvernamentali. Ulterior, Dorian Pocovnicu a depus juramântul prin care a preluat mandatul de prefect.

Partener, nu jucator

Proaspatul prefect bacauan a declarat ca se vrea un partener al primarilor din judet. Pocovnicu a mai spus ca nu va privi de pe margine actul administrativ, ci se va implica activ in luarea deciziilor importante si necesare pentru Bacau. „Preiau astazi o functie deosebit de importanta, ale carei responsabilitati le cunosc si le constientizez. Acest eveniment are loc intr-o perioada problematica pentru România, fapt ce demonstreaza, odata in plus, ca este necesar sa ne apucam de treaba cât mai repede. Prefectul Dorian Pocovnicu nu va superviza si urmari doar legalitatea activitatilor administrative, ci va fi prefectul partener pentru orice initiativa din sfera administratiei. Din punctul meu de vedere, profesionalismul se manifesta prin fapte, nu doar prin conferinte de presa”, a punctat noul prefect. El a declarat, in continuare, ca va sanctiona ferm pe oricine „nu va intelege ca institutiile deconcentrate ale statului au o singura obligatie, aceea de de a lucra in interesul cetateanului”. „Imi doresc sa primesc din partea tuturor celor implicati in administratie aceeasi atitudine pentru a realiza cât mai mult si mai bine pentru Bacau”, a conchis prefectul Dorian Pocovnicu.

Balan in locul lui Scripat

In cadrul aceleiasi ceremonii, consilierul local Claudiu Balan l-a inlocuit in functia de subprefect pe Constantin Scripat. Laconic, Balan a cerut presei un timp de ragaz pâna va reusi sa se acomodeze cu rigorile noii functii. „Prefer sa vorbesc mai putin. Cer ingaduinta presei, cel putin in prima parte a mandatului. Am nevoie de o perioada de acomodare, dar voi fi deschis si transparent”, a spus el. Dupa Balan a vorbit fostul prefect, Claudiu Serban care a multumit colaboratorilor din Prefectura pentru activitatea depusa timp de aproape un an, cât a tinut mandatul sau.

„Vom fi la fel de ok”

Cireasa de pe tortul ceremoniei de investire a noii conduceri a Prefecturii a constituit-o declaratia liderului social-democrat Gabriel Vlase. Intr-un scurt speech, deputatul bacauan a spus ca noua conducere a administratiei bacauane va fi la fel de „in regula” precum cea precedenta. „Acum noua ani am depus si eu acelasi juramânt si am trecut prin aceleasi emotii. Multumesc la rândul meu celor care au condus pâna acum administratia bacauana. Vom fi si noi la fel de ok cum au fost si ei”, a declarat, ironic, Gabriel Vlase.
Lucian BOGDANEL

Adauga un comentariu

*