Parohii ortodoxe, improprietarite

800px-biserica_ortodoxa_lugoj.jpgDoua parohii ortodoxe din municipiul Bacau au primit ieri de la Consiliul Local dreptul de proprietate asupra unor bunuri imobile pe care le au in folosinta. Este vorba despre parohiile “Sfânta Treime” si “Nasterea Maicii Domnului”.

Parohia Ortodoxa “Sfânta Treime” a primit in folosinta gratuita, pe durata existentei constructiei, bunul imobil – lacasul de cult (biserica) si terenul de sub constructie in suprafata de aproape doua sute de metri patrati, din domeniul public al municipiului, situat in incinta Cimitirului Central din Bacau. Intrucât cererea parohiei pentru a fi aprobat acest proiect de hotarâre s-a incadrat in prevederile legale iar terenul de sub constructie nu este revendicat in conformitate cu legile proprietatii, consilierii locali au aprobat hotarârea fara amendamente.
Si Biserica Ortodoxa “Nasterea Maicii Domnului” a primit in folosinta gratuita un teren in suprafata de aproape doua mii de metri patrati. In anul 1996, Consiliul Local Bacau dadea in folosinta acestei parohii un teren in suprafata de 1618 metri patrati situat in cartierul Izvoare, strada Bicaz nr. 9. Initial, terenul a fost dat in folosinta gratuita doar pâna la terminarea lacasului de cult, pentru ca apoi parohia sa plateasca o taxa de concesionare. Ulterior, parohia a efectuat masuratoarea cadastrala a terenului si a rezultat o suprafata de 1.956 de metri patrati. Astfel, Parohia “Nasterea Maicii Domnului a solicitat Consiliului Local atribuirea in folosinta gratuita a terenului amintit pe durata existentei constructiei, potrivit noilor masuratori cadastrale si planului de situatie. Alesii municipali au aprobat si acest proiect fara amendamente. (R.S.)

Adauga un comentariu

*