Eurovision 2009: Publicul a vrut Blaxy Girls. Dar fata popii merge la Moscova

Şi a mai fost încă un Eurovision. Mai sărac, mai de criză, dar nu pentru că pe români i-ar fi interesat mai puţin cine îi va reprezenta la Moscova, cât din cauza faptului că interminabilele discuţii despre buget, criminalul de la Braşov, furtul de armament de la Ciorogârla sau accidentul „diplomatic” petrecut, sâmbătă, pe Şoseaua Kiseleff.

Ascultaţi „The Balkans Girls”, piesa care a transformat-o pe Elena Gheorghe în reprezentanta României la Eurovision

Ne place să recunoaştem sau nu, a fost, din păcate, o finală naţională răsuflată, fără compozitori străini şi parcă dominată de acea resemnare caracteristică românilor: oricine merge mai departe, nu are şanse. Poate da, poate nu. Cert este că, dacă ieşim din starea trebuie să facem, să dregem şi să spargem avioane, o să ajungem la concluzia că suntem într-o situaţie deja banală la fotbal: reconstrucţia echipei. Pentru România la Eurovision, asta înseamnă ani buni de tras cu ochiul la alţii. Şi de respect de sine. Că, deh, dacă francezii vor să o trimită pe Patricia Kaas la finala de la Moscova, acesta este clar un semn că, oricât ar contesta occidentalii concursul, ar vrea să profite de publicitatea acumulată de pe urma lui.
Aşadar, 12 piese, un câştigător. De fapt un duel Costi Ioniţă – Marius Moga, în care necunoscuta principală era „fata popii”. Elena Gheorghe a apărut pe scenă cu multe rochii, dar cu aceeaşi rigiditate care o transformă, din păcate, cu toată vocea ei excelentă, într-o copie lamentală a Kalomirei, reprezentanta de anul trecut a Greciei. Dar şi imitaţia elenă de Britney Spears, şi Sirusho, armeanca dotată cu nerv la Eurovision 2008, au în firea lor mişcarea scenică lipsită de complexe. Stilul Elenei se bazează exclusiv pe voce.

Din păcate, din selecţia naţională românească din acest an a lipsit un Boaz Mauda autohton, reprezentantul Israelului care anul trecut a rupt gura târgului chiar dacă nu s-a clasat pe podium. Au fost însă Blaxy Girls şi, oarecum surprinzător, Imba, cu o prestaţia net superioară celei din turneul de promovare. Şi tot din păcate, TVR ne-a oferit un recital Biondo, care ne-a amintit cât de josnici au fost dinozaurii când i-au răpit României şansa de a fi reprezentată la nivelul pe care îl dorim cu toţii. Istoria este istorie. Anul acesta, ţara noastră ar fi fost reprezentată de Blaxy Girls, după părerea şi voturile – pe bani – ale publicului. O diferenţă de peste 1000 de voturi. Dar fetele vor rămâne doar în inimile noastre, ale celor care am plătit SMS-uri, ca să aflăm că mai putem vota încă o piesă, şi încă o piesă… Dinozaurii între două vârste din juriu au decis: la Moscova va merge – previzibil, după semnalele date de „oficioase” – Elena Gheorghe, după preferinţele juriului. Norocul ei, nu avea melodie compusă de Costi Ioniţă. Laurenţiu Duţă e cu totul altceva.

Ascultaţi preferata publicului, „Dear Mama”, Blaxy Girls

Să ne remintim Biondo, formaţia care, anul trecut, a câştigat selecţia naţională în inimile noastre, dar a fost eliminată de dinozauri

sursa:vdtonline

Comentarii

  1. Manea-sadea. Coregrafie imitata, ritmuri furate, prezenta scenica rigida, voce mai mult pe falsuri de la inceput pana la sfarsit, versuri penale si penibile vorba lui Morar aseara la emisiunea Rai da buni care a tradus marea piesa in rasetele unei tari. Si ni se mai cerea noua publicului sa fim culti, sa apreciem valoarea, sa nu ascultam manele si etc si etc. Iar ei specialistii, juratii, dinozaurii comunisti din TVR1 ce fac? Trimit sa ne reprezinte tara cu mandrie un cantecel de tot rahatul cu pretentii de melodie hitoasa. Oricine, Popas, Tina, Blaxy, Tabassco, cu tehnica vocala toti, cu interpretari sensibile, cu voci adevarate, cu piese cu mesaje adevarate, dar nu porcaria asta! Machedoanca mai e si fudula, toti concurentii pareau fair-play, modesti, valorosi, doar ea poza in mare diva. Rusine! Tara in care mereu trebuie sa acceptam mizerii. La ce dracu mai votam ca tampitii? Cat despre voturi ea care a avut 1600 in semifinale a fost ajutata la greu de TVR sa i se dubleze voturile. Cine dracu sa voteze asa ceva. Sa pupe talpile lui Manoliu si echipei lui de „profesionisti”.

  2. asta ne este tara !!! noi niciodata nu am avut nici o melodie competitva la eurovision…. asta e adevarul un ascultator adevarat de muzik isi va da seama daca va lua toate piesele de cand participa romania , ca sunt copiate ….melodia blaxy girls- dear mama era o melodie ff potrivita…. „noi” am trimis la eurovision toate parasutele din tara asta……cred ca ne este rezervat ultimul loc cu „diva asta”…jos mafia din tvr !!!

  3. imi pare foarte rau pt. blaxy girls… au avut o melodie superba…pe cand ce-a a elenei gheorghe a fost votata pentru ca se dezbraca intruna . sincer n-am inteles de ce tot isi dadea jos rochiile de pe ea . asta e un streptease mascat dupa parerea mea . ma rog…daca asta crede lumea ca trebuie sa ne reprezinte tara…:|…pana si aia din juriu care cica se cred oameni culti ii dadeam elenei numai kte 12 puncte X(…ma rog…asta e…si sincer imi pare rau pentru blaxy girls 🙁

  4. nu este corect! blaxy girls au fost mai bune decat elena gheorghe………..dar io tot nu am inteles ceva dece juriul a acordat note mari elenei gheorghe?pt k se dezbraca intruna?CE TARA..noi niciodata nu am avut o melodie competitiva…..iar acum knd am avut sansa asta…ce?…juriul acorda note mari elenei gheorge deoarece ei ziceau k blaxy girls nu au experienta…ee si fac io ceva pe toanta aia *elena gheorghe*kre nu stia sa tina microfonu-n mana…doamne nu pot sa cred ca au ratat o asemenea fosmatie si melodie…imi vine sa ma strang de gat knd ma gandesc la*FATA POPII* ELENA GHEORGE ce za zic…nu e drept…

  5. Sunt d akord k cele d mai sus. Blaxy sunteti cele mai tari. Pupici

  6. Melodia trupei blaxy girl este intradevar mai buna decat a elenei. Dar asta este Romania in care traim ce sa fakem ce este bun nu se aprecieaza .imi pare foarte rau pt blaxy girl chiar meritau sa castige. Succes p mai departe Blaxy si pupici dulci dulci

  7. Terminati cu calomniile la adresa ” Elena Gheorghe” ca daca o luam asa … Blaxy Girl au cantat ca niste pisici LIVE . Si ca fapt divers , Elena are o voce peste blaxy….. si nu in ultimul rand Simona care ai postat mai sus ca Elena se dezbraca….vezi ca aberezi putin, Elena a fost imbracata decent . Dar dak tu esti o incuiata care te imbraci de iarna cand sunt 40* afara asta e partea a 2 a.
    PS: Diferenta a facut-o experienta si vocea , ca dak ajungea blaxy la eurovision sigur lesina cu microfonu in mana =))))))

  8. amx te inseli! ele sunt bune! elena a iesit pe locul 19 blaxy pe locul 9 la eurovizion 2008 de ce drak au schimbat nu stiu ca is bune!

Adauga un comentariu

*