România si Bulgaria, studiu de caz privind gestionarea deseurilor

balkwaste-012.jpgIeri a avut loc lansarea proiectului “Reteaua de dezvoltare si promovare in regiunea Balcanilor a managementului deseurilor solide – Balkwaste”, proiect accesat pe programul de finantare Life A 2007, componenta 2 – Politici de mediu si Guvernare.

In cadrul proiectului, ARPM Bacau este beneficiar coordonator, responsabil cu managementul proiectului si raportarea catre Comisia Europeana. Partenerii proiectului sunt pe lânga ARPM Bacau, Universitatea Nationala Tehnica din Atena, Universitatea Tehnica din Creta, Euroconsultants SA, Thessaloniki Grecia, EFCON România, Clubul “Dezvoltarea Durabila a Societatii Civile” din Bulgaria, Surovina DD, Slovenia. Bugetul total al proiectului este de 869.451,51 euro, din care contributia CE este de 431.741,88 euro, insemnând 50%. Durata proiectului este de trei ani, 2009-2011. Proiectul va fi implementat in Romania, Bulgaria, Slovenia si Grecia. Costul total al implementarii activitatilor proiectului pentru ARPM Bacau este de 85.027,52 euro. Contributia ARPM Bacau este de 41.900 euro (50% din valoarea totala), insemnând cheltuielile eligibile.

România, Grecia, Slovenia si Bulgaria

Obiectivul principal al proiectului este diseminarea cunostintelor rezultate din implementarea politicii si strategiei UE in domeniul deseurilor in Statele membre in intreaga regiune a Balcanilor, utilizând România si Bulgaria ca studiu de caz pentru implementarea managementului integrat al deseurilor. Beneficiarii din patru tari balcanice (Grecia, Bulgaria, Slovenia, România) vor coopera pentru a dezvolta instrumentele decizionale care vor incorpora politica UE in deseuri si reciclare, pentru a usura implementarea de catre autoritatile competente. Se urmareste astfel dezvoltarea unei “Retele a Deseurilor balcanice” care va fi extinsa sa acopere intreaga regiune balcanica.

Instrument european de mediu

Programul LIFEA este un instrument european financiar de mediu pentru perioada 2007-2013 si urmareste sa cofinanteze actiuni în domeniul protectiei mediului care sunt de interes european. Obiectivul sau general este de a contribui la dezvoltarea si punerea în practica a politicii si legislatiei comunitare ce vizeaza protectia mediului, conservarea capitalului natural si dezvoltarea durabila.
Razvan SENDREA

Comentarii

  1. ce tare e reclama miscatoareeee frateeeeeee.e caterinca .belea rau fratica.sa moara fratii mei de nu.pa

Adauga un comentariu

*