Criza economica loveste in inima turismului

criza-003.jpgMajoritatea agentiilor de turism au pregatit degeaba o oferta bogata de Sfântul Valentin pentru ca bacauanii au renuntat la mini-vacantele petrecute cu persoana iubita. Operatorii de turism din Bacau motiveaza cererea foarte scazuta pentru Ziua Indragostitilor prin criza economica care s-a asternut peste romantismul tinerilor galateni, cei mai fideli cumparatori ai acestor oferte.

“Oamenii nu mai au bani”

„Avem foarte putine cereri, mult sub anul trecut. Iar motivul este acela despre care vorbeste toata lumea: criza. Oamenii nu mai au bani”, ne-a declarat Monica Bulai, agent de turism la agentia Saga Travel. Operatorilor nu le ramâne decât sa spere intr-o minune: turistii care vor veni pe ultima suta de metri. „Avem aproximativ zece persoane care s-au interesat de pachetele speciale pentru Sfântul Valentin, insa noi deja ii cunoastem pe turistii nostri si ii asteptam in ultima clipa”, spune Monica Bulai. Spre exemplu, un cuplu din Bacau a venit la Saga si s-a interesat despre ofertele la munte pentru perioada 13-15 februarie.

Pachete speciale de Ziua Indragostitilor

De Valentine’s Day, atât agentiile de turism, cât si reprezentantii pensiunilor si hotelurilor din tara au pregatit oferte mai mult decât atractive. Spre exemplu, pentru perioada 13-16 februarie, o persoana trebuie sa scoata din buzunar 260 de lei si va baneficia de conditii de cazare de trei stele la Vila Select din Predeal. Pachetul special include doua nopti de cazare platite plus inca una gratis, o cina romantica cu preparate speciale si vin rosu, mic dejun romantic servit in camera (doua zile), aranjament special in camera, cu “toate facilitatile”.

Oferte in tara si in strainatate

In lipsa cererilor, o parte dintre oferte au fost anulate. „Avem pachete atât in tara cât si in strainatate. Insa din lipsa de cumparatori, acestea se anuleaza in cele din urma. Avem deja un caz: sejururile de la Londra. Mai avem sejururi in Roma, Paris, Milano dar si in tara in statiuni precum cele de pe Valea Prahovei”, a punctat un agent de la o alta agentie bacauana. In ceea ce priveste tarifele unui sejur romantic de doua nopti, agentiile de turism percep sume care pornesc de la 250 de lei de persoana pentru statiuni din România, cu cazare inclusa la vile si pensiuni, si preturi incepând de la 150 de euro de peroana pentru mini-vacante de doua nopti in capitalele Europei, aici fiind inclusa cazarea la hotel de trei stele si biletul de avion.

“Afara” poate fi mai ieftin

Tot Monica Bulai, agent la Saga Travel, ne-a dezvalui un mic truc la care indragostitii pot apela in aceasta perioada. “Noi putem sa le oferim si numai cazare in strainatate. Daca ei se descurca sa isi achizitioneze bilete de avion low-cost (pret redus – n.n.), pot lua de la noi doar cazarea si, in acest fel, pot fi mai in avantaj decât daca ar merge la un hotel din tara”, ne-a mai spus Monica Bulai.

Ziua Indragostitilor la Roma

Iata câteva exemple despre cum un cuplu isi poate petrece Valentine’s Day in locatii mai mult decât romantice. Pentru a fi mai avantajos din punct de vedere financiar, transportul este, implicit, individual. Cu 184 de euro de persoana, te poti caza la un hotel de patru stele din capitala Italiei. Hotel Quirinale din Roma ofera de acesti bani doua nopti de cazare, cu mic dejun, o sticla de vin rosu la sosire si un tur panoramic de oras “hop on hop off”. (Este unul dintre cele mai solicitate tururi, fiind un mod foarte bun de a explora orasul in ritmul propriu. Turul Romei „hop on – hop off” va ofera posibilitatea de a va plimba prin oras intr-un mod foarte comod si in acelasi timp aflând informatii folositoare despre obiectivele turistice. Autocarul face 13 opriri la cele mai importante obiective si circula cu o frecventa de 20 minute intre orele 9 si 18.45. Biletul pentru acest tur este valabil pentru 24 ore.) Tot la Roma, dar cu 129 de euro, poti veneficia de exact aceleasi servicii la un hotel de trei stele.

Paris si Venetia, “raiul” indragostitilor

Tot de la agentiile de turism am aflat pentru dumneavoastra ca, pentru aproximativ aceiasi bani ca in cazul excursiilor la Roma prezentate mai sus, va puteti caza la un hotel din Paris si va puteti delecta cu un tur pe Montparnasse si sa serviti un pahar de sampanie “de la mama ei”. Insa apogeul romantismului il veti atinge cu siguranta daca sunteti dispusi sa cheltuiti 232 de euro pentru a fi cazati in minunatul hotel de patru stele Kette, din Venetia. Hotelul este situat in centrul Venetiei, la scurta distanta de Gran Teatro La Fenice si la numai doua minute de mers de piata San Marco. Cladirea, care dateaza din secolul al XVI-lea a fost transformata la inceputul anilor 1900 in hotel si renovata recent, isi primeste invitatii in camere elegante si confortabile. Camerele sunt mobilate in stil venetian si sunt dotate cu bai elegante, placate cu marmura, uscator de par, TV, minibar, seif, climatizare etc.
Razvan SENDREA

Adauga un comentariu

*