Vot pe intuneric

fond1.jpg– 15 sectii de votare din judet, dintre care cinci din municipiul Bacau, au ramas la orele 16 fara curent n autoritatile au dispus totusi continuarea procesului electoral, „cu orice mijloace” – ca de multe alte ori, reprezentantii E.ON Moldova nu au putut fi contactati

O misterioasa pana de curent i-a inoportunat, in jurul orei 16, pe bacauanii din 15 sectii de votare, cinci dintre ele chiar din capitala judetului. Biroul Electoral Central a dispus continuarea alegerilor „cu orice mijloace”. Ca de obicei in ultima vreme, reprezentantii furnizorului de energie electrica E.ON Moldova nu au putut fi contactati.

E.ON, tinta dojenilor si a ironiilor votantilor

Enervati de neasteptata problema, zeci de votanti din Bacau au asteptat mai mult de o ora pentru a-si exprima optiunea electorala, timp in care i-au ocarât pe cei de la E.ON, au sunat autoritatile, s-au gândit la modalitati de a vota pe intuneric sau au stat pur si simplu la taclale. Unii n-au mai avut rabdare si au facut cale intoarsa la casele lor. „Imediat dupa ce s-a luat curentul, am sunat la Biroul Electoral Judetean (BEJ) si la E.ON. Pâna la urma, am primit un generator de la pompieri. Vom relua votarea imediat”, a declarat la ora 17:30 Ioan Acoltoaie, vicepresedinte la sectia 53 Bacau, una din unitatile afectate de avarie. „Numai E.ON-ul e de vina ca stam aici. Mai bine s-ar aduce un camion, sa votam la lumina farurilor, cum am mai facut o data, in tinerete”, a spus D.O. „Am venit cu mama sa voteze, dar ne-au oprit la intrare pe motiv ca s-a suspendat votarea. Ne-au explicat ca nu este curent de la ora 4 si ca au avut niste lumânari – dar s-au terminat si alea. Cam jumatate din cei veniti la vot au ramas pe loc, asteptând sa vina lumina. Pâna la urma, cred ca trecuse o ora si jumatate, au venit pompierii si au instalat in sectie un reflector. E.ON-ul a facut un c***t”, a povestit L.I.

„Cu orice mijloace

„Pana de curent a afectat cinci sectii din Bacau si zece din mediul rural. In mediul rural problema, a fost rezolvata destul de rapid. In municipiu sunt instalate generatoare. Pâna la intrarea in normal, Biroul Electoral Central a dispus continuarea procesului electoral cu orice mijloace aflate la indemâna”, a declarat purtatorul de cuvânt al BEJ, Constantin Chiriac.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. astia nu-s normali la cap de la EON. au cumparat si acum il lasa sa mearga de la sine, nu mai investesc nimic

Adauga un comentariu

*