Vânatoare de droguri in scolile din Bacau

Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) – sectia româna, Asociatia Nationala a Caselor de Cultura a Sindicatelor din România (ANCCSR) si EURAD – „Europa contra drogurilor”, autori ai Proiectului National Cultural „Arta contra drog” (din care a facut parte „Gala baletului rus” de luna trecuta), au prezentat saptamâna aceasta in Bacau patru proiecte adresate copiilor si tinerilor, pe care intentioneaza sa le deruleze in perioada
Timp de un an, proiectul „De mic copil antidrog” se va adresa claselor I-VIII si va consta din activitati sportive anti-obezitate, teatru pentru copii, concursuri pe teme din domeniile antidrog, multiculturalitate, pictura, sah.
Proiectul „Tinerii si modul lor de viata” va dura tot un an, fiind adresat liceenilor si studentilor. El va oferi tinerilor o platforma pentru schimb de idei despre cultura urbana, antreprenoriat, educatie, muzica, idealuri sau cariera. Produsul final va fi un studiu usor de citit despre ceea ce gândesc si simt tinerii, un ghid si o sursa de inspiratie pentru publicul larg. In intervalul 2009-2010, tinerii intre 15 si 30 de ani vor fi implicati in proiectul „Diversitate in multiculturalitate si multilingvism”, constând din evenimente culturale pe teme precum drepturile si obligatiile cetateanului european, voluntariatul din perspectiva europeana, administratia publica locala sau societatea civila. Nu in ultimul rând, proiectul „Drug detection kit” va sprijini sistemul de invatamânt in prevenirea si descurajarea consumului de droguri. „Cu ajutorul unei tehnologii speciale, se vor testa suprafetele din scoli care pot contine urme de droguri produse de persoane sau obiecte. Nu vor fi culese date personale ale elevilor si nici un elev nu va fi testat direct. Cu exceptia conducerii unitatilor, nimeni nu va afla ce droguri au fost descoperite”, a explicat directorul Casei de Cultura „Vasile Alecsandri” Bacau, Gheorghe Huluta.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*