Pomana liberala cu faina de la UE

faina.jpgLiderii PNL din zeci de localitati bacauane au impartit faina, ulei, orez si zahar primite de la Uniunea Europeana, celor care vor merge duminica la urne – satenii reclama ca ajutoarele au fost acordate preferential, doar la rude, prieteni si cei apropiati liberalilor – „A venit o doamna de la primarie si mi-a spus sa iau toate aceste produse deoarece sunt cadou din partea liberalilor. Nu mi-a spus ca sunt de la UE!”, a afirmat o sateanca de 30 de ani, din Sascut.

Reprezentantii PNL din zeci de localitati bacauane au impartit locuitorilor faina, orez, zahar si ulei primite de la Uniunea Europeana. Desi toate aceste produse au fost primite prin Directia Agricola pentru aceia care au pensii de pe urma fostelor CAP-uri, liberalii le-au dat drept „atentii” din partea partidului. Ba mai mult, produsele au fost distribuite cu masinile personale ale rudelor liderilor PNL, care erau inscriptionate cu insemnele partidului. „Au venit la mine la poarta si mi-au dat faina si ulei. Asta acum câteva zile. Le-am pastrat in camara, la racoare. Alaltaieri au venit si mi-au mai dat inca o punga de orez, una de zahar si ulei. Era cineva de la primarie, imbracat in geaca galbena”, a spus Rusandra Laes, de 84 de ani, din comuna Sascut. „Au mai dat prin sat si la tineri, si la batrâni. Mama merita ca e batrâna, iar eu am probleme cu vederea. Am si pensie de handicap”, a adaugat fiica acesteia. Unii afirma ca faina era de buna calitate si acesta este motivul pentru care s-au apucat deja de copt. „Am primit niste faina. Alba si buna. Am facut o bucatica de aluat. Chiar acum dospeste in lighean”, a spus Bâzgan Elena, de 30 de ani tot din Sascut. „A venit o doamna de la primarie si mi-a spus sa iau toate aceste produse deoarece sunt cadou din partea liberalilor. Nu mi-a spus ca sunt de la UE!”, a mai adaugat aceasta. Satenii recunosc faptul ca pungile cu faina, orez si zahar au fost aduse fie cu masinile personale ale unor lideri PNL, fie cu taxiuri inscriptionate cu insemnele partidului. „Acum doua zile am primit si eu faina. Nici nu am vazut ca nu e din România! A venit un taxi plin cu insemnele PNL-ului si mi-a dat pungile astea. Mi-a zis ca e din partea liberalilor. Uite, acum vad ca scrie pe punga «Uniunea Europeana»!”, se mira cu o punga de faina in mâna Elena Ciuperca, din aceeasi localitate. „Lasa sa dea, ca doar nu dau de la ei! Suntem..’ai de capu’ nostru!”, a afirmat Ion Popa, un satean din Contesti.

Faina UE a bagat dihonia intre sateni

Daca unii sateni isi freaca palmele pentru ca au primit „atentii” de la PNL, altii se revolta din cale-afara. Ei reclama ca liberalii nu au dat faina celor care au muncit la CAP, asa cum s-a anuntat initial , ci rudelor, prietenilor si celor apropiati de PNL. „Nimic, nimic, nimic nu am primit! Si eu am muncit la CAP. Nu am primit nici macar un covrig. Au dat faina cui au vrut! La neamurile lor!”, a afirmat Floarea Filip, o alta sateanca. „La mine nu imi bat in poarta. Dau cui le vine lor! E una la primarie, care a dat cum a vrut ea si cui a vrut ea. Nu se tine seama de lista facuta asa cum se lauda. Se dau corecti, dar nu sunt!”, a spus pe un ton apasat o alta sateanca din Contesti.

Cu masina „blindata” de insemnele PNL

Ieri, in plina zi, un microbuz al fratelui unui fruntas PNL din Sascut, blindat cu insemnele partidului si burdusit cu faina a strabatut in lung si-n lat ulitele mai multor sate oprind la portile oamenilor. Contactat telefonic, acesta a recunoscut ca distribuie satenilor faina de la UE. In plus, el este convins ca gestul sau este unul nobil si caritabil. „Ce este rau in asta? Este faina de la UE si eu mi-am pus masina la bataie pentru binele satenilor din comuna noastra”, se lauda proprietarul masinii. In schimb, un alt lider PNL din Sascut considera ca noi, ziaristii, am „sarit calul” deoarece am indraznit sa fotografiem masina burdusita cu „faina UE”: „Este doar niste faina! Mai intelegeam sa veniti de la Bacau pâna aici daca transportam cu ea arme sau droguri”. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. precis este faina care trebuia sa fie impartita la timpul ei, sinistratiilor de la inundatii.

  2. paraschiv ana a zis:

    am si eu o nelamurire: cei care au venit (pensionarii) sub 300 RON, vor primi aceste „cadouri” de la UE? si tot aci, cei care au ajutor social vor primi acestea. ce se ofera pe cap de persoana care care este incadrata?

  3. la vie en rose a zis:

    Sa nu incurce cu „faina” de la pachetele, care nu se pune in lighean, ci in nari

Adauga un comentariu

*