Peste 20 de mii de puieti au fost plantati in zonele defrisate din Comanesti

foto-5.jpgPeste 2000 de voluntari s-au adunat la Comanesti pentru a participa la o operatiune mamut de plantare a puietilor de arbori in zonele defrisate haotic din localitatea bacauana. Campania “România prinde radacini” a poposit ieri in Bacau unde peste 20 de mii de puieti arboricoli au fost plantati pe aproape 5 hectare. La eveniment au participat numerosi politicieni, dar si primari, directori sau sefi de directii din aparatul administratiilor locale din judet. Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, a fost laudat de organizatori pentru modul in care s-a ocupat de mobilizarea voluntarilor din judet. Amfitrionul evenimentului, realizatorul TV Mihai Tatulici, a declarat ca a ramas surprins de modul in care autoritatile s-au achitat de responsabilitati. “Nu ma asteptam ca autoritatile, respectiv CJ Bacau, sa fie asa de profesionisti in organizarea si gestionarea acestui eveniment. Chiar daca presedintele CJ ma mai enerveaza uneori, trebuie sa spun ca de aceasta data a dovedit ca e un bun profesionist. Totusi, urma scapa turma. Despre concluzii vom vorbi peste 5 ani când campania de reimpadurire se va incheia propriu-zis. Daca judetul Bacau va ramâne la acest nivel de organizare, nu pot decât sa-mi scot palaria in fata celor care-l conduc”, a spus Tatulici. Acesta a glumit, sugerând ca la Comanesti s-a copt alianta de guvernare :PSD – PNL. Cele doua partide si-au mobilizat cei mai importanti politicieni pentru a lua parte la eveniment.

Cea mai mare plantare de pomi de dupa Revolutie

Potrivit directorului ONG-ului “Mai mult Verde”, campania de reimpadurire initiata de Realitatea TV in cele trei locatii din zona Moldovei – Suceava, Neamt si Bacau – este cea mai importanta actiune de profil de la Revolutie incoace. Dragos Bucurenci a recunoscut ca, daca voluntarii vor fi mobilizati pe viitor asa cum au fost in aceasta campanie, tara intreaga va suferi de o adevarata “epidemie a voluntariatului”. “Este impresionant cum s-au mobilizat oamenii aici, la Bacau. Este cea mai mare actiune de voluntariat de dupa Revolutie. Eu le-am facut pe cele mai mari, dar asa ceva nu am vazut inca. Din punctul meu de vedere, autoritatile s-au miscat exemplar, S-au organizat nemteste. Mie chiar nu mi-a venit sa cred. Incepem sa atingem masa critica pentru a putea schimba ceva. Vom raspândi in tara o epidemie a voluntariatului”, a promis Bucurenci.

Inghesuiala de politicieni

In prag de campanie electorala, un numar mare de politicieni a luat cu asalt versantii despaduriti din Comanesti. Liberali, democrat – liberali si social-democrati, politicienii au plantat puieti “pâna au obosit”, asa cum sugera premierul T’ariceanu. “Vazând acesti versanti golasi mi-au venit in minte imaginile cu sinistratii de la Comanesti. Nu pot disocia cele doua imagini. La fata locului, dezastrul defrisarilor este infricosator”, a declarat Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei in cabinetul Nastase. Un alt greu al social-democratilor, Iulian Iancu, a spus ca puterea exemplului este singurul mod in care societatea poate progresa. “Oamenii trebuie sa vada ca ei au puterea de a schimba ceva. Ca schimbarea se afla in ei”, a subliniat Iancu. Au mai plantat puieti Raluca Turcan, Doina Melinte, Daciana Sârbu, Catalin Mardare, Relu Auras, Gheorghe Savu, Constantin Avram, Romeo Stavarache sau Claudiu Serban. “Nu pot decât sa fiu bucuros de reusita acestui eveniment. Am pus umarul serios la organizarea campaniei in judetul pe care-l conduc. In ultimele doua zile am stat mai mult pe la Comanesti. Nu-mi pare rau. Cred ca zonele defrisate haotic din judet au nevoie de o reimpadurire rapida. Imi pare rau, totusi, ca acest lucru nu se intâmpla in urma unei strategii guvernamentale, a unui plan pe termen lung, ci in urma unei ample campanii initiate de un grup media puternic. Poate ca noi politicienii avem ceva de invatat in urma acestor actiuni”, a spus presedintele CJ Bacau, Dragos Benea.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. Si cine a defrisat ilegal ce a patit?.

  2. De pe vale,undei jale. a zis:

    A luat bani si ia inpartit cu cei de la Ocol si din Politie.Arata si tu vreun padurar s-au politist sarac,care sa nu aiba macar 2 masini si viluta si pe urma vei vedea de ce nu au patit nimic.

  3. Cunosc cativa care nu au vila si doua masini dar au viata grea. Muncesc mult, nu primesc premii si salar de merit- deci sunt marginalizati de sefi…si pot spune ca sunt tratati ca fiind „gica contra.”

  4. Totul fost intens politizat e vorba numai de imagine, cum spune misu cine a defrisat ilegat ce a patit? un cont gras in banca si bunastare, prostii s-au ales cu munca, mai lasati-o cu impaduririle ca nu va crede nimeni, altele sunt problemele oamenilor.

Adauga un comentariu

*