„Inechităţile din mediul rural trebuie urgent corectate!” – afirmă Gheorghe Antochi, candidatul Alienţei PDS – PC pentru Camera Deputaţilor

intalnire-luizi-29-10-08.jpgColegiul 4 din judeţul Bacău cuprinde 13 localităţi, respectiv: oraşul Buhuşi şi comunele: Buhoci, Dămieneşti, Filipeşti, Luizi Călugăra, Măgura, Mărgineni, Negri, Nicolae Bălcescu, Racova, Sarata, Traian şi Tamaşi.

Miercuri seara, Gheorghe Antochi, preşedintele Agricola Internaţional, candidatul din partea Alianţei PSD A PC pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 4, s-a întâlnit la sediul Primăriei din Luizi Călugăra cu membrii organizaţiei locale a Partidului Social Democrat şi diverşi alţi simpatizanţi, cei care vor alcătui staff-ul său de campanie în comună.
Mai întâi, Gheorghe Antochi i-a informat pe oameni despre lansarea oficială a candidaţilor PDS A PC în Colegiul 4, doamna Elena Mitrea pentru Senat şi domnia sa, pentru Camera Deputaţilor, întâlnire care va avea loc astăzi, ora 11.00, la Buhuşi, în Casa de Cultură din localitate.
„Vă consider aliaţii mei !” – i-a încredinţat Antochi pe toţi cei de faţă, prezentându-se pe scurt, arătând că în primăvara acestui an a împlinit 42 de ani de activitate, respectiv:

1966 – 1967 • Inginer la Gospodăria Agricolă de Stat Letea, Bacău
1967 – 1971 • Şef fermă Sarata, Întreprinderea Agricolă de Stat Bacău
1971 – 1977 • Inginer Şef, Întreprinderea Agricolă de Stat Bacău
1977 – 1978 • Director al Întreprinderii Agricole de Stat Bacău
1978 – 1985 • Director General al Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Bacău
1985 – 1990 • Secretar cu agricultura, Comitetul Judeţean de Partid Bacău
1990 – 1991 • Director General al Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Bacău
1991 – 1994 • Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei
1994 – 1996 • Director al Reprezentanţei Bucureşti a societăţii Agricola Internaţional SA Bacau
1997 şi în prezent – Preşedinte al societăţii Agricola Internaţional SA Bacău

„Actuala criză mondială are drept cauze chiar energia şi alimentele”

„Cred că am reuşit în toţi anii ăştia să cunosc foarte bine fenomenul rural, în ansamblul lui – a spus Antochi. Am acceptat să candidez pentru PSD A PC deoarece în programul acestei Alianţe priorităţile sunt agricultura şi energia. Vreau să vă spun că actuala criză mondială, care se manifestă cu o amploare fără precedent, are drept cauze energia şi alimentele. Eu chiar sunt interesat şi pasionat de aceste lucruri”.

Subvenţiile şi pensiile din agricultură sunt neechitabile

Gheorghe Antochi a subliniat că, pe lângă toate lucrurile bune care s-au făcut în agricultură şi care nu pot fi negate, s-au făcut şi mari greşeli: „Oamenii muncesc mult în agricultură, din greu, dar fără sa-şi poată valorifica munca aşa cum trebuie. E nedrept să ajungi să cumperi o doză de bere cu banii de pe o găleată cu lapte! Cu siguranţă, ca parlamentar, voi încerca să determin să nu se mai facă asemenea greşeli”, a adăugat Antochi.
Candidatul PSD A PC a arătat că şi-a propus câteva obiective pe care le are în vedere imediat, la începutul anului 2009.
Primul dintre acestea este aducerea subvenţiilor din agricultură le nivelul celor practicate în Uniunea Europeană. În prezent subvenţiile sunt mai mici de jumătate faţă de cele din UE şi nici chiar aşa nu ajung la agricultori.
Un al doilea obiectiv al lui Gheorghe Antochi este creşterea pensiilor celor care au lucrat în agricultură şi apropierea cuantumului acestora de cel al pensiilor din celelalte activităţi. „Vreau să vă spun că, dacă România a scăpat de datoriile externe imense pe care le avea înainte de 1989, acest lucru se datorează mai puţin perochimiei şi altor sectoare industriale. Principala contribuţie a avut-o agricultura şi industria alimentară. Ştim foarte bine că aproape toate cerealele şi alimentele se exportau. În acest context nu este echitabil ca un agricultor să câştige sau să ia pensie într-un an cât iau alţii într-o lună ! Nu vreau, Doamne fereşte, să scadă pensia celorlalţi, dar cred că agricultorii merită venituri comparabile” – a precizat viitorul deputat.
Nu mai puţin important este obiectivul de reabilitare a şcolii rurale. „Din păcate, în mediul rural, şcoala a scăzut foarte mult. Doar 3 copii din o sută termină liceul şi doar unul este absolvent de facultate. Astea sunt cifrele la nivelul ţării: o adevărată tragedie – crede Gheorghe Antochi. Eu nu am obiective în plan personal care să mă fi determinat să candidez pentru poziţia de deputat. Să dea Dumnezeu să fiu sănătos şi să am în continuare putere de muncă! Am tot ce-mi trebuie, am familie, am copii şi nepoţi. Voi demonstra celor care-mi dau votul că sunt aşa cum am fost întotdeauna, ca îi voi reprezenta cu onestitate pentru rezolvarea problemelor mari pe care le are societatea românească” – a încheiat Gheorghe Antochi.
În final, el le-a adresat oamenilor un îndemn mai rar întâlnit, dacă ţinem cont cum alţi oameni şi alte partide înţeleg o campanie electorală: „Vă rog să faceţi o campanie civilizată, respectând cu sfinţenie opţiunea politică a fiecărui om, deoarece aşa cum respectăm convingerea religioasă a fiecăruia, aşa trebuie respectată şi convingerea politică!”

A consemnat,
Cristian CĂLIN

Comentarii

  1. Posibil sa fie o doar o pomana cei 1000 de pui

Adauga un comentariu

*