Tudor Chiuariu, „conferentiar” electoral la deschiderea anului universitar

2111.jpgSub imperiul unor promisiuni guvernamentale nemaipomenite pâna acum, universitarii bacauani au inaugurat ieri un nou an academic. Apropierea alegerilor si prezenta unor politicieni locali la festivitatile de deschidere i-au facut pe unii profesori sa se mire, pe buna dreptate, de majorarile salariale care, conform asigurarilor date de guvernanti, vor afecta invatamântul românesc in aceasta toamna.

Amfiteatrul C2 al Universitatii Bacau s-a dovedit si de aceasta data neincapator, festivitatea de deschidere a noului an universitar atragând, alaturi de cadrele didactice si de „bobocii” vizibil emotionati, numerosi studenti din ceilalti ani de studii. Cum principala cale de acces fusese literalmente blocata de multimea studentilor ramasi pe dinafara, a fost folosita cealalta intrare pentru invitatii de onoare. Rectorul Universitatii, prof.univ.dr. Valentin Nedeff, a avut o alocutiune inspirata, pornind de la ideea ca inteligenta nativa este cel mai competitiv produs de export al României postdecembriste, cu atât mai productiv si mai eficient cu cât va fi mai bine pregatit, la cele mai inalte standarde. De aici s-a trecut la o succinta prezentare a Universitatii, cu cele cinci facultati, cu cei 7000 de studenti ai sai, cu cele 30 de programe de licenta, 23 programe de masterat, 3 programe de doctorat si numeroasele programe de formare continua, cu cele aproape 60 de acorduri incheiate cu 44 de universitati de renume din 12 tari europene, cu programele de dezvoltare a scolii doctorale si a activitatii de cercetare stiintifica si, bineinteles, cu prezentarea ultimelor realizari in domeniul largirii continue a bazei materiale. Cadrele didactice si studentii au fost salutati, la inceput de nou an universitar, de subprefectul Constantin Scripat, de viceprimarul Constantin Draganuta, de prof.univ.dr. Toader Gherasim – rectorul Universitatii „George Bacovia”, de conf.univ.dr. Radu Ababei – director la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, de dr.ing.Gheorghe Antochi – presedinte director general al holdingului „Agricola International”, de col. Mihai Simionescu – seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Marius Solomon – presedintele Ligii Studentilor, Viorica Susanu – absolventa a Universitatii Bacau, multipla campioana olimpica, mondiala si europeana la canoaj academic, o medalie de aur si o medalie de bronz la J.O. de la Beijing si, nu in ultimul rând, de Madalina Ciobanu, reprezentanta „bobocilor”, care a cucerit simpatia si aplauzele asistentei cu indemnul final „La arme, dragi boboci, si numai succese!”.

Chiuariu a conferentiat despre implicatiile conflictului din Georgia

Deschiderea anului academic de la Universitatea “George Bacovia” s-a facut in prezenta nelipsitilor politicieni, cireasa de pe tort fiind “starul” catedrei de Drept, proaspata achizitie Tudor Chiuariu. Rectorul Universitatii, Toader Gherasim, a trecut in revista realizarile recente ale asezamântului academic bacauan, sustinând ca institutia pe care o conduce a fost verificata la sânge in ultimii doi ani de catre Ministerul Educatiei. “Am avut multe controale si nu au existat doua luni la rând fara sa fim verificati de cineva din minister.Anul acesta am fost evaluati pentru reacreditare universitatii sI a unora dintre specializari. Ca sa fiu sincer cu voi, am primit numai cuvinte de lauda”, le-a spus rectorul Gherasim studentilor si invitatilor strânsi in Aula Universitatii.

Vor nationalizarea UGB

Intr-un acces umoristic, profesorul Gherasim a sugerat ca Senatul Universitatii “Bacovia” ar putea cere Ministerului Educatiei nationalizarea universitatii. “Când ma uit la ce mariri de salariu au primit cei de la stat cred ca ar trebui sa cerem, eventual prin intermediul dl. Chiuariu, nationalizarea universitatii”, a glumit rectorul. In acelasi ton jovial, Toader Gherasim a precizat ca spera ca dupa nenumaratele laude primite in urma verificarilor la care a fost supusa Universitatea, sa nu apara vreo surpriza si aceasta sa fie desfiintata peste noapte. Invitat la festivitatea de deschidere, rectorul Universitatii Bacau, Valentin Nedeff, a laudat buna colaborare dintre cele doua “universitati surori”, precizând ca vrea ca, prin cei peste 10 mii de studenti pe care-i are, Bacaul sa devina un oras universitar. “Vreau ca despre Bacau sa aud ca oras si centru universitar, nu ca oras muncitoresc”, a spus Nedeff.

Ai carte, ai parte

Invitat, de asemenea, la deschiderea de an scolar, primarul Romeo Stavarache a declarat ca 10 mii de studenti demonstreaza ca Bacaul a devenit un oras care progreseaza. “Nu vom mai aduce specialisti din exterior, ci ii vom crea aici”, a spus primarul. Studenta Sebastiana Dragota a primit din partea directorului executiv al BRD Bacau, Daniela Burlacu, o bursa de studiu in valoare de 2000 de lei. Dupa alocutiunile specifice, Tudor Chiuariu a tinut o prelegere pe tema stringenta a implicatiilor crizei georgiene in arhitectura sistemului de securitate european.

Marire electorala a salariilor din educatie

Inainte de festivitatea propriu-zisa de deschidere a anului universitar, Tudor Chiuariu a discutat cu reprezentantii presei locale. Acesta a recunoscut ca marirea salariilor din educatie e o masura cu tenta electorala si ca presedintele Basesc u va profita pe linie politica de aceasta initiativa a Parlamentului. “Noi vrem sa se creasca salariile, dar pe o baza serioasa”, a spus Chiuariu care a precizat ca isi va anunta candidatura la un loc in Parlament intr-o conferinta de presa ce va fi organizata la momentul oportun.
Stefan OLTEANU
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. Mircea Dogaru. IP 93.122.133.83 a zis:

    Succes tudor CHIURIU!

  2. Iosif Albu. IP 93.122.133.83 a zis:

    N-am fost la deschidere!
    Chiuariu a fost excelent!

  3. Marina Mareva. IP 93.122.133.83 a zis:

    E bine ca macar acum, in cesul al 12-lea, Bacaul sa atraga personalitati!

  4. lavinia. IP 93.122.133.83 a zis:

    Succes Tudor!

  5. Dragos. IP 93.122.133.83 a zis:

    E un moment important pentru bacau ca va fi reprezentat in Parlament de un fost ministru si de membru marcant al PNL!
    Bafta!

  6. Forin Garescu. IP 93.122.133.83 a zis:

    Foarte bun discursul de deschidere al lui CHIUARIU!

  7. GRIGORE CHEAZIM a zis:

    de ma postangiilor si postangoaicelor!!!!!!!!asta este, ati remarcat foarte bine ca bacaul nu are politicieni.sa ne aducem aminte si sa radem pana picam jos de faza cu vicepresedinte al penele cu actualul edil,care a luat-o in freza , da pupa acelasi loc umbros al motocicleanului. rusine ba rusine…

  8. membru PNL. IP:213.233.101.217 a zis:

    Liberalii au adus printr-o crestere economica sustinuta in ultimii ani salarii si pensii mai mari pe o baza existenta,nu pe promisiuni desarte.

  9. PNL - IP:213.233.101.217 a zis:

    Chiuariu a ales foarte bine sa candideze la noi pentru ca avem nevoie de oameni inteligi si puternic care se pot folosi de experienta acumulata pentru a ridica judetul. Mi-ar placea sa il vad pe Chiuariu parlamentar de Bacau!

  10. Tuturor ce candideaza in alt loc decat cel de unde provine! Chiuarului,dupa ce a facut de rusine Iasul prin prestatia jalnica vine la Bacau! NU avem oameni?Nu sunt profi la Bacau? Credeti ca vom vota un venetic „mic mafiot” caruia ii e teama de orasul natal?-moda in PeNaLi ,dupa ce Tariceanu a fugit din Primaverii in Ilfov! NIMENI NU TE VOTEAZA AICI ! PLEACA LA IASI „MAFIOT” obraznic al lui FENECHIU!!!

  11. PT ROSINE

    TU ESTI MAFIOT DE AL LUI SACHE

  12. Gresesti jiji: sunt de-al lui Hrebenciuc! te oftici stupidule???

  13. Andrei Iosif - IP: 93.122.236.253 a zis:

    Tudor va castiga alegerile cu 60%!
    Iti tinem pumnii Tudor CHIUARIU si vom fi alaturi de tine!
    PNListul de serviciu

  14. Petre Manea_ IP: 93.122.236.253 a zis:

    Tudor CHIUARIU a ajutat mult basarabenii sa ia cetatenia romana. Este singurul ministru de justitie caruia i-a pasat de cei de peste prut!
    Eu sunt basarabean, stabilit in Bacau, si am luat cetatenie romana in octombrie 2007!
    Pentru asta il voi vota pe Tudor CHIUARIU!

  15. Votezi pt ca-ti da ceva? Mai bine stateai la R. Moldova ca aveam si noi prosti destui!

  16. Pentru „RUSINE”

    S-ai trimitem si noi pe Berca, Dogaru si Scripat in judetul Iasi, sa candideze acolo, sa vada totodata ce inseamna sa porti o discutie politica si sa realizeze care le este valoarea.
    Dac tot sunt mari personalitati ale judetului, de ce nu?.

  17. Iovan - IP: 93.122.236.253 a zis:

    Bine ca a venit CHIUARIu la Bacau si nu vreun alt babalac!
    Sa fie cat mai multi tineri!
    Ne-am saturat de mosnegaraie!
    Tinerii au prima sansa si cred ca T. Chiuariu va castiga! Traiasca Chiuariu!!

  18. DUPA CHESTIA CU INVATAMANTUL<MAI VOTATI PeNaLi !! HUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOO!!

Adauga un comentariu

*