„Marea surpriza” ar fi una neplacuta

Aflat saptamâna trecuta in tribuna Salii Sporturilor, la un meci, primarul Romeo Stavarache a lansat, misterios, anuntul ca in urmatoarlele doua luni planuieste ceva mare si foarte bun pentru echipa de handbal feminin Stiinta. De curând s-a aflat ca este vorba despre o prezumtiva aducere la cârma formatiei a fostei mari internationale Mariana Târca. Aceasta a venit sa-si ia diploma de la FSMSS, iar un binevoitor l-a informat pe Stavarache si l-a incitat sa se foloseasca de oportunitate.
Ar fi bine ca recent-demisa antrenoare a Rulmentului sa vina la Stiinta? Daca vorbim doar de Mariana Târca, fireste ca nu. Ea a dovedit ca este o tehniciana de valoare si ca stie handbal. Nu luam totusi in seama acuzatiile propriilor sale jucatoare de la Rulmentul si ale conducerii clubului brasovean, care au acuzat ca Târca si-a terminat echipa, din punct de vedere al formei fizice si al coeziunii de grup.
Repetam, n-am avea nimic impotriva Marianei Târca, daca actuala antrenoare a Stiintei, Gabriela Manea, n-ar fi de acelasi calibru cu brasoveanca. Ambitioasa si priceputa, fiind la rându-i o fosta mare handbalista, actuala antrenoare a Stiintei a dat semnalul renasterii echipei. Ea s-a impus in constiinta publicului cu acest obiectiv, de care se tine neabatut. Este evident progresul pe care l-a facut formatia studentelor in timpul mandatului sau si nu ne indoim ca Stiinta Gabrielei Manea ar putea promova in Liga Nationala, desi conditiile care i-au fost oferite sunt la limita.
Daca va fi numita antrenoare la Stiinta, Mariana Târca va solicita conditii pe masura prestigiului ei: jucatoare de top, cu contracte mari, un salariu mare, conditii de pregatire de nivel european. Poate ca i se vor da. Insa ne intrebam de ce nu i se asigura asemenea conditii Gabrielei Manea? Suntem siguri ca rezultatul ar fi acelasi. De ce ar trebui sa credem orbeste ca „un specialist este cineva venit din alt oras”? De ce nu dam o ssansa cuiva de-al nostru?
Intuim ca in aceasta manevra a lui Stavarache incuba un calcul politicianist, el si liberalii sai dorind sa „urce” pe seama renumelui pe care il are Mariana Târca. Dar pentru asta merita sa sacrifice un om al locului, unul bun?

Comentarii

  1. e o mare gresala aducerea tircanei,avem o antrenoare care este cu mult peste botoasa si ignoranta de tirca.

  2. e o mare gresala aducerea tircanei,avem o antrenoare care este cu mult peste botoasa si ignoranta de tirca.

Adauga un comentariu

*