Doua medalii nationale pentru badmintonul onestean

Mai multi reprezentanti ai Clubului Sportiv Scolar (CSS) Onesti si Clubului Sportiv (CS) Municipal Onesti au participat la finala Campionatului national de badminton pentru categoria de vârsta U 19, care s-a desfasurat recent, la Botosani. Desi onestenii au sub 15 ani, ei au avut o evolutie buna in competitia destinata sportivilor mai mari, de pâna la 19 ani, si au reusit sa câstige si doua medalii de bronz. Prima dintre acestea a fost obtinuta la proba de dublu baieti, la care onestenii Dragos Constantin si Alexandru Blanita s-au clasat pe locul III. Cealalta medalie de bronz a fost câstigata de Nicoleta Ciompu (CSS – CS Municipal Onesti), in proba de dublu fete, la care a facut echipa cu Claudia Tanasie, de la LPS Craiova.
Sportivii onesteni au fost pregatiti de profesorii-antrenori Mircea Agapi si Valentin Hahuie. “Rezultatele obtinute sunt bune, având in vedere ca sportivii nostri sunt mult mai mici, ca vârsta – ne-a spus Mircea Agapi, directorul CSS Onesti. Practic, am vrut sa-i verificam si sa-i rodam in vederea participarii la finala Campionatului national de badminton pentru U 17, care se va desfasura la Onesti, in perioada 17 – 19 octombrie”.

Schimb de generatii

Unii dintre sportivii onesteni sunt prea mici chiar si pentru categoria U 17, insa diferenta de vârsta este, totusi, mai mica decât cea de la U 19. La Onesti, badmintonul trece printr-o perioada de schimbare de generatii, in care sportivii mai mari, care au terminat liceul si care au plecat la studii in marile centre universitare, sunt inlocuiti de cei mici, care vin puternic din urma si care au performante la categoriile lor de vârsta, cum ar fi U 11, U 13 sau U 15, dar care se remarca si la categoriile mai mari, cum ar fi U 17 si U 19.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*