“Festivalul badmintonului onestean” si-a stabilit câstigatorii

Cea de-a treia editie a “Festivalului badmintonului onestean”, manifestare desfasurata in municipiul de pe Trotus, s-a incheiat la sfârsitul saptamânii trecute, când au avut loc finalele competitiei. Intrecerea a fost organizata pe doua categorii de vârsta, U 13 si U 15, iar participantii au fost membrii loturilor nationale de badminton ale României, care s-au aflat in cantonament la Onesti, unde s-au pregatit pentru balcaniadele din Grecia si din Macedonia.

Locurile I au fost adjudecate de onesteni si bacauani

La U 13, s-au impus reprezentantii municipiului Bacau, care au obtinut locul I atât la baieti (Matei Droanca, CSS Bacau), cât si la fete (Adelina Marin, CSS Bacau), in timp ce la U 15 invingatori au iesit sportivii onesteni, care s-au clasat pe primul loc la baieti (Alexandru Blanita, CSS Onesti), dar si la fete (Teodora Badiu, CSS Onesti – Sidex Galati). Tot la U 13, CSS Onesti a obtinut si locul II la baieti (Andrei Tanasa), in timp ce locurile III au fost adjudecate de Cosmin Pamfil si David Nitu, ambii de la Sidex Galati, club care s-a clasat pe locurile II si III si la fete, prin Miruna Nitu, respectiv Laura Chitescu. La categoria U 15, baieti, locul II a fost obtinut de Adrian Dereli (CSS 6 Bucuresti), urmat, pe locul III de Florin Tudor (CSS Onesti – Sidex Galati) si Ionut Petre (CSS 6 Bucuresti). La fete, pe pozitia a doua s-a clasat Geanina Bejan (Stiinta Bacau), iar locul III a revenit Claudiei Tanase (CSS Onesti).

Urmeaza doua balcaniade de badminton

Cantonamentul de la Onesti si “Festivalul badmintonului onestean” au fost organizate de Florentin Banu, presedinte al Federatiei Române de Badminton, Clubul Sportiv Scolar Onesti (director, Mircea Agapi) si Directia de Sport a Judetului Bacau, care a acordat cupe, medalii, plachete si tricouri pentru câstigatorii intrecerii. “Cantonamentul si competitia de badminton s-au desfasurat in conditii foarte bune, iar sportivii din cadrul loturilor nationale s-au aratat bine pregatiti in vederea participarii la intrecerile balcanice”, a apreciat profesorul-antrenor Valentin Hahuie, de la CSS Onesti. Lotul de U 13 va pleca la balcaniada din Macedonia in aceasta seara si va fi insotit de Valentin Hahuie, iar lotul de U15 se va reuni cu cel de U 17 si va pleca la balcaniada din Grecia peste o saptamâna. In Grecia, reprezentantii României vor fi insotiti de Mircea Agapi, directorul CSS Onesti.
Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*