Explozie intr-un bloc din Onesti

Explozie intr-un bloc de garsoniere din Onesti, din cauza unei acumulari de gaze. Geamurile incaperii si o usa au fost scoase din balamale. Doi batrâni au fost raniti.

Ion I., de 72 de ani si Eliza B., de 80 de ani au fost raniti ieri, intr-o explozie care s-a produs in jurul orei 9.00, in garsoniera in care acestia locuiau, situata la etajul doi, in blocul de locuinte sociale “Evazatu”, de pe Strada Libertatii din Onesti. Deflagratia a avut loc in momentul in care unul dintre batrâni a incercat sa aprinda aragazul, fara sa banuiasca faptul ca in incapere se acumulase o importanta cantitate de gaze, de la butelia ramasa deschisa, pe care o schimbasera cu câteva ore inainte. Suflul exploziei, care a fost foarte puternic, a spart geamurile incaperii si a smuls usa din toc. “Am auzit un zgomot foarte puternic, iar cioburile de la geamuri au trecut pe deasupra mea si au ajuns pâna in strada”, ne-a povestit un lucrator de la Primaria Onesti, care se afla lânga bloc, in dreptul garsonierei batrânilor. In secundele urmatoare, au intervenit si vecinii de la etajul doi, alertati de bubuitura. “O jumatate din usa era smulsa si aruncata pe hol, iar batrânii erau asezati pe pat, in stare de soc – ne-a relatat tânarul care a ajuns primul la fata locului. Am vazut imediat butelia, care era intreaga si pe care am dus-o pe hol. Au avut mare noroc! Daca exploda si butelia, acum erau morti, iar camerele din jur ar fi fost darâmate si ele”.

Batrânii au ajuns la spital

Batrânii au fost dusi cu ambulanta la Spitalul Onesti, unde au primit ingrijiri de urgenta. Din fericire, ei au scapat cu rani usoare. Femeia avea mai multe arsuri, de gradul II, mai ales pe picioare, iar batrânul a suferit arsuri si mai mici, de gradul I, la mâna dreapta si la cap. Leziunile nu au necesitat internarea in spital. La locul deflagratiei au ajuns si pompierii militari, precum si politistii onesteni, insa explozia nu a fost urmata de incendiu. In urma anchetei, aflata in derulare, se vor stabili cu exactitate care au fost cauzele si imprejurarile in care s-a produs deflagratia. Florin TANASE

Adauga un comentariu

*