Eleva de zece pe linie

nota10-poza-de-pag1.JPGIoana Taraboante este una dintre cele doua eleve care au reusit performanta de a obtine zece pe linie la tezele cu subiect unic. Nota zece a obtinut-o si la finalul fiecarui an de gimnaziu. Colegii si profesorii spun ca este geniala. O fata de 15 ani modesta, zâmbitoare si deloc superficiala. A studiat fiecare obiect in parte cu interes maxim si a avut doar de câstigat. Respectul profesorilor, simpatia colegilor, increderea parintilor. Toate sunt ale ei.

Ioana a reusit sa adauge in palmaresul propriu inca o realizare de nota zece. A invatat de mica, de la parintii si bunicii ei intelectuali, ca in viata trebuie sa fii cel mai bun. Acest lucru a ambitionat-o sa trateze fiecare obiect studiat la Colegiul National „Ferdinand I” cu maxima seriozitate. „Am invatat la toate materiile. E adevarat ca matematica si româna sunt preferatele mele, dar asta nu m-a determinat sa citesc mai putin la geografie sau germana. Nu am avut niciodata media noua”, a marturisit eleva.

„Proful de mate e foarte prietenos”

Eleva de nota zece isi indrageste profesorii. Ei au ajutat-o, la fel ca si parintii, sa nu renunte la visul ei. „A fost destul de stresant. Mi-a fost teama sa nu ma inec ca tiganul la mal. Ma gândeam ca nu voi avea timp sa le fac pe toate, dar iata ca am reusit. Asta datorita profului de mate, care este foarte prietenos, si dirigintei mele, carora le multumesc pentru sprijin. Si parintii m-au incurajat mult”, a spus Ioana.

Un singur opt in opt ani de scoala

Eleva a avut emotii mari atunci când profesotul de germana a notat-o cu opt la o lucrare. „Germana e mai grea, mi-a facut probleme. Dar am invatat mult intr-un timp scurt si am scos-o la capat. In schimb, engleza imi place. Am reusit performanta sa vorbesc fluent”, a precizat Ioana.

Adora filmele politiste si jocurile pe calculator

Desi ultimul an de gimnaziu i-a umplut Ioanei aproape tot timpul liber, a gasit totusi câteva minute zilnic sa faca lucrurile de care este pasionata. Prietenul ei cel mai bun este televizorul, dar nici cartile de actiune nu sunt mai prejos. „Imi place sa ma uit la televizor, la serialele mele preferate, sa citesc si sa ma joc pe calculator. Am mostenit de la tata pasiunea pentru lectura si filme”, a zis eleva. Fata mai practica inot, merge uneori la sala de fitness si asculta muzica pop si dance.

Vrea sa studieze medicina in strainatate

Ioana isi doreste sa devina medic, la fel ca mama ei. Speranta ei este sa poata studia in America sau Anglia, acolo unde diploma de finalizare a studiilor superioare este recunoscuta peste tot in lume. „Visul meu este sa-i calc pe urme mamei mele, care este medic. Mi se pare dragut sa poti ajuta oamenii. Insa imi propun sa urmez facultatea de medicina in strainatate, e mult mai bine acolo”, crede eleva. Insa pâna la facultate, Ioana a ales sa ramâna in aceeasi institutie de invatamânt, pentru a urma liceul, la profilul matematica-informatica, engleza intensiv.

Nu este singura

In municipiul Bacau doua eleve au terminat ciclul gimnazial cu media zece. Ioana Plesca, de la Scoala „Al. Ioana Cuza” este cealalta eleva eminenta. In ciuda insistentelor noastre, aceasta nu a putut fi contactata. Anca Elena COTFAS

Adauga un comentariu

*