Ziua Crucii Rosii din România

Evenimentul va fi marcat la Bacau, in perioada 30 iunie – 4 iulie, in centrul orasului si la Mall, prin activitati medicale, momente distractive si spectacole

Vineri 4 iulie, Crucea Rosie (CR) din România implineste 132 de ani de existenta. Cu aceasta ocazie, sub deviza „Impreuna pentru umanitate”, CR Bacau si Arena Mall organizeaza in aceste zile, in Parcul Trandafirilor si la Mall, activitati medicale, momente distractive si spectacole.
Miscarea Mondiala de Cruce Rosie a luat fiinta acum aproape un veac si jumatate la initiativa afaceristului elvetian Henri Dunant. Astazi, ea are mai mult de 97 de milioane de voluntari si reprezentare in 186 de state ale lumii. „CR din România a aparut in 1876, când principele Ghica a decis organizarea unei societati de ajutor pentru militarii raniti in razboi. «Crucea Rosie, nadejdea tuturor in timp de pace, ca si in razboi, nu trebuie sa piara. Cu totii de la mic la mare sa o sprijinim», a spus Regina Maria, sub patronajul careia CR Româna a trecut proba de foc a Primului Razboi Mondial”, a declarat directorul CR Bacau, Dan Babliuc. Organizatia locala, a adaugat el, contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara discriminare. Toata saptamâna, in parc (in intervalul orar 11-14) si la Mall (de la 16 la 19), vor avea loc proiectii de imagini si filme privind CR, masurari ale tensiunii, glicemiei, greutatii si nivelului de grasime din corp, demonstratii si cursuri de prim ajutor, consiliere privind canicula, face-painting, baloane modelate, colecta, concursuri distractivesi recitaluri sustinute de Delia si Mateo, Teodor Ballet Show, Activisions, New Effect, DJ B-Noise si DJ Bodo.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*